Datum: 2.5.2022 16:58:54 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj lahko pričakujete, ko nenadoma prenehate jesti jajca
Jajca so v domači kuhinji povsod po svetu osrednje živilo iz katerih delamo praktično vso hrano. Zato lahko njihovo črtanje iz jedilnika prinese zelo nepričakovane odzive ...
Ali ste vedeli, da povprečen Evropejec na dan poje 286 jajc na leto? Sem so seveda všteta tudi jajca v testeninah, kruhu, pecivu, juhah, ocvrtih živilih ... Jajca res najdemo skoraj povsod. Zato, črtanje jajc iz jedilnika, lahko spremljajo te težave:

1. Lahko se počutite manj siti
že res, da s črtanjem jajc pojeste manj energije (kalorij), a je problem, ker boste hitreje spet lačni in zato je prihranek zgolj navidezen. Običajno celo nasproten. Če za zajtrk ne pojeste jajca, je velika verjetnost, da boste čez dan pojedli več, bistveno več.

2. Morda boste zaužili več druga hrane
Ljudje, ki se odrečejo jajcam, običajno jedo energetsko bolj bogat zajtrk. beljakovine iz jajc pa nadomestijo z ogljikovimi hidrati, kar še posebej ni dobro. Nasproten učinek se zelo hitro pozna, če ste poleg vsega še v naglici in pod stresom.

3. Morda boste pogrešali "koristna" živila
Jajca vsebujejo vitamine A, D, E in K, imajo veliko iz za srce koristnih maščobnih kislin omega-3. Če torej jajca črtamo in prehrane, moramo te snovi nekako nadomestiti. Pa ne samo to. Problem je, ker boste za nadomestke morali pojesti veliko več druge hrane. Raziskave kažejo, da za nekatere elemente celo 3-krat več, kar pomeni, da morate zelo dobro poznati zaužita živila.

4. Lahko izgubite mišično maso
Jajca so pomemben vir beljakovin, zato bodo treningi v primeru črtanja jajc iz jedilnika, manj učinkoviti, morda celo jalovi. Jajca vsebujejo levcin, aminokisline pomembne za krepitev mišic, kar je s starostjo še bolj pomembno, ker imamo tega manj v telesu. Če ste pogosto bolni (sem spodijo zlasti enodnevne bolezni, ki jih običajno prebolimo stoje), so znaki, da telesu primanjkuje beljakovin.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021