Datum: 2.5.2022 14:58:38 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki bi jih nujno morali črtati iz jedilnika
Statistika pravi, da se prebava po 50. letu začne upočasnjevati, nutricisti pa dodajajo da to ni povsem res. Kdaj pride do upočasnjevanja, je odvisno od vsakega organizma posebej in je odvisno od hrane, ki jo vsakodnevno jemo.
Izbirati zdravo hrano, ni vedno enostavno. Predvsem zato, ker priprava in izbira vzame veliko časa, pa še potem ni vedno tako, kot si želimo. Danes je pogosto izgled bolj pomemben, kot hranljive vrednosti.

Nutricisti se strinjajo, ko opazite, da vaš organizem dela počasneje (to najprej opazite, ker redno ne hodite na veliko potrebo), poskusite dnevno pojesti 250 kalorij manj kot običajno, pojejte več sadja, več zelenjave in več pustih beljakovin. Tudi pri telesni aktivnosti vam ni treba pretiravati. Zmerna telesna aktivnost je veliko bolj zdrava, kot vztrajanje pri obsegu, ko je bil vaš organizem še v polni kondiciji.

Počasnejši bioritem pomeni tudi, da se morate izogibati hrenovkam, klobasam, slanini in vsem drugim suhomesnim izdelkom. Pa veste zakaj? Zaradi velikih, ampak res velikih količin soli! Poleg tega so ta živila mastna, predelana in skoraj povsem brez hranilne vrednosti. Razen nepotrebnih kalorij (nepotrebne energijske vrednosti, ki samo redi in pomaga pa pri vitalnejšem organizmu).

Beljakovinske ploščice in čokolade so polne sladkorja in drugih industrijskih sestavin. Pogosto so to sojine beljakovine v prahu, ki so bila obdelane s pesticidi. Pazite se tudi "ulične pokovke" (to je hitra hrana, ki jo kupite na ulici), ker je večina te hrane narejena v starem, prenasičenem olju. Takšne prigrizke bi morali že brez teh opozoril črtati iz prehrane.

In še eno opozorilo ... Ko ženske vstopijo v menopavzo, se presnova sladkorja skoraj povsem ustavi. Podobno se zgodi tudi z ogljikovimi hidrati, ki bi jih morali omejiti.

Na vsak način pa iz svoje prehrane umaknite rdeče meso.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021