Datum: 29.4.2022 15:52:48 - Rubrika: Zanimivosti
Vam rastejo brki in dlake na bradi? To je lahko slab znak ...
Poraščenost se, zlasti pri ženskah, z leti močno poveča, krivo pa je, poleg starosti, tudi hormonsko neravnotežje. To pa je lahko zelo nevarno.
Ne glede na splošno prepričanje, tudi ženskam rastejo dlake na bradi, ki so lahko zelo trdovratne. Ker so ženske dlake po obrazu večinoma tanjše in svetlejše barve, jih ne opazimo tako hitro. Ko pa jih, je običajno že prepozno. Vsekakor pa so lahko prekomerne in neželene dlake kjerkoli na telesu, še zlasti po obrazu, znake veliko resnejših sprememb.

1. Starost
Ali ste vedeli, da po 80. letu starosti začnejo velikemu deležu žensk dlake po obrazu rasti enako hitro, kot moškim. Ras je, da se moškim pri tej starosti rast dlak upočasni, pa vendar je pri ženskah za povečano dlakavost krivo pomanjkanje estrogena, kar je v času po menopavzi nekaj povsem običajnega.

2. Geni
Pozorni bodite na svoje starše, babice, tete ... Če boste pri njih opazili znake povečanja poraščenosti, potem je velika verjetnost, da to čaka tudi vas. Dlake po bradi so pogoste pri mnogih družinah.

3. Hormonska neskladja
Hormoni so pogosto vzrok številnih težav in sem sodi tudi dlakavost po obrazu. K sreči gre pri ženskah večkrat za občasen pojav, a če se vam dlake ponavljajo, bodite pozorni na delovanje ščitnice.

4. Policistični jajčniki
To je precej pogost pojav, glavni simptomi pa so neredna menstruacija, presežek moških hormonov in ciste na jajčnikih o katerih pa se morate obvezno posvetovati s svojim zdravnikom.

5. Cushingov sindrom
Cushingov sindrom se pojavi, ko je telo dlje časa izpostavljeno visoki ravni kortizola. Do tega lahko pride zaradi pretirane uporabe zdravil, vzrok so lahko tudi težave v delovanju nadledvične žleze, zelo pogoste so tudi maščobne obloge med rameni in okrog pasu, strije na koži, zaobljen obrez, zelo pogosti sindromi pa so povišan krvni tlak, izguba kostne mase, včasih pa tudi nastanek diabetesa.

Zaradi vsega naštetega, je zelo pomembno, da prepoznate vzrok poraščenosti. Depilacija, britje ali lasersko odstranjevanje so samo začasna, ne pa tudi trajna rešitev.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021