Datum: 29.4.2023 10:52:48 - Rubrika: Zanimivosti
Vam rastejo brki in dlake na bradi? To je lahko slab znak ...
Poraščenost se, zlasti pri ženskah, z leti močno poveča, krivo pa je, poleg starosti, tudi hormonsko neravnotežje. To pa je lahko zelo nevarno.
Ne glede na splošno prepričanje, tudi ženskam rastejo dlake na bradi, ki so lahko zelo trdovratne. Ker so ženske dlake po obrazu večinoma tanjše in svetlejše barve, jih ne opazimo tako hitro. Ko pa jih, je običajno že prepozno. Vsekakor pa so lahko prekomerne in neželene dlake kjerkoli na telesu, še zlasti po obrazu, znake veliko resnejših sprememb.

1. Starost
Ali ste vedeli, da po 80. letu starosti začnejo velikemu deležu žensk dlake po obrazu rasti enako hitro, kot moškim. Ras je, da se moškim pri tej starosti rast dlak upočasni, pa vendar je pri ženskah za povečano dlakavost krivo pomanjkanje estrogena, kar je v času po menopavzi nekaj povsem običajnega.

2. Geni
Pozorni bodite na svoje starše, babice, tete ... Če boste pri njih opazili znake povečanja poraščenosti, potem je velika verjetnost, da to čaka tudi vas. Dlake po bradi so pogoste pri mnogih družinah.

3. Hormonska neskladja
Hormoni so pogosto vzrok številnih težav in sem sodi tudi dlakavost po obrazu. K sreči gre pri ženskah večkrat za občasen pojav, a če se vam dlake ponavljajo, bodite pozorni na delovanje ščitnice.

4. Policistični jajčniki
To je precej pogost pojav, glavni simptomi pa so neredna menstruacija, presežek moških hormonov in ciste na jajčnikih o katerih pa se morate obvezno posvetovati s svojim zdravnikom.

5. Cushingov sindrom
Cushingov sindrom se pojavi, ko je telo dlje časa izpostavljeno visoki ravni kortizola. Do tega lahko pride zaradi pretirane uporabe zdravil, vzrok so lahko tudi težave v delovanju nadledvične žleze, zelo pogoste so tudi maščobne obloge med rameni in okrog pasu, strije na koži, zaobljen obrez, zelo pogosti sindromi pa so povišan krvni tlak, izguba kostne mase, včasih pa tudi nastanek diabetesa.

Zaradi vsega naštetega, je zelo pomembno, da prepoznate vzrok poraščenosti. Depilacija, britje ali lasersko odstranjevanje so samo začasna, ne pa tudi trajna rešitev.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021