Datum: 16.4.2022 12:51:40 - Rubrika: Zanimivosti
Koronavirusi so 4-krat bolj nevarni za tiste, ki hodijo ...
Sprva se je zdela hitrost hoje nepomembna, a statistika kaže na neverjetno podrobnost ob kateri marsikdo dvigne obrvi. Preberite več za kaj gre...
Dejstvo je, da je korona ustavila ves svet in ne zavedamo se povsem, da tudi vrnitev v ustaljene tirnice ne bo vrnila svet v ustaljen ritem. Tudi, če ne bi bilo virusa, bi se svet v enem letu spremenil, zdaj pa se je še bolj. Ko so znanstveniki proučevali vse mogoče podatke o naših življenjih pred in med epidemijo, jim je padel v oči prav neverjeten podatek, ki si ga ne znajo razložiti.

Raziskave potrjujejo, da ljudje, ki počasi hodijo, 4-krat pogosteje zbolijo za koronavirusom, imajo štirikrat več možnosti za težji potek bolezni in so celo 4-krat bolj ogroženi za smrt. In ne smo to! Tudi pri cepivih se kaže, da je pri "počasnejših" ljudeh vsaj dvakrat več možnosti za nastanek krvnih strdkov.

Da ne boste mislili, da je ta podatek, kar tako. V raziskavi International Journal of Obesity je sodelovalo 412.596 anketirancev srednjih let, glavne ugotovitve pa niso samo povezane s povečano telesno težo, pač pa tudi načinom premikanja. Veliko je namreč debelih ljudi, ki se gibljejo dovolj, pa so kljub vsemu zboleli.

Raziskava je potrdila povezavo hitrosti hoje in virusnih okužb, hkrati s tem pa se odpira še ena povezava in sicer zdravje srca in ožilja.

Dr. Yates, ki je vodil raziskavo, ugotavlja, da bi morale nacionalne študije javnega zdravstva poleg osnovnih statistik vsebovati še osnovne podatke o fizičnem stanju anketiranca. Pri tem pa ne gre samo za virus covid-19, pač pa za vse druge bolezni. Dejstvo je, da statistike, ki jih imamo na voljo, ne vključujejo preprostih dejstev o človeku.

Če bomo pravilno nadgradili statistike, lahko s tem rešimo veliko življenj.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021