Datum: 2.4.2022 12:59:46 - Rubrika: Dobro je vedeti
Mapa aken
Akne na obrazu so semafor, kje v vašem telesu so težave. Morate ga znati le pravilno brati ...
Nekateri zahodni dermatologi so prepričani, da aken na obrazu ne smemo odpravljati, pač pa moramo odpraviti težavo zaradi katere nastajajo. Povedano drugače: akne po obrazu so naš najboljši zdravnik.

Čelo
Mozolji po čelu so lahko posledica velikega stresa in premalo spanja. Pojavijo se lahko tudi težave s prebavo, napačna dieta in težave z jetri.

Čeljust in brada
Za akne na teh predelih obraza so krivi hormoni. Pogosto je pri tem krivo preveč moškega hormona (to velja za moške in tudi ženske).

Robovi obraza
Bližina lasišča in ušes lahko tudi skriva težave s hormoni. Za to je lahko krivo tudi ličilo ali deodorant, ki ga najraje uporabljate, šampon, celo lak za nohte. To se lahko zgodi tudi med uporabo ličila s katerim do zdaj niste imeli težav.

Lica
Akne na licih kažejo na prevelik vnos sladkorja. Jejte manj sladkarij in manj hrane, ki se v telesu razgradi v sladkor (testenine, tudi rezanci v juhi). Akne na teh predelih so lahko tudi posledica težav z dihali, zadnje čase pa je pogost pojav tudi pretirana uporaba telefona. Telefonski zasloni vsebujejo veliko število bakterij, ki so lahko škodljive. Dovolj je, če z razkužilnim robčkom občasno pobrišete tudi svoj telefon.

Med obrvmi
Jetra. Sistem presnove in prebavni trakt ima težave. Običajno je to, kadar jeste preveč nezdrave in premastne hrane. Bodite pozorni na svoj jedilnik.

Nos in zgodnji del ustnic
To je znak preveč začinjene, mastne in slane hrane. Tu se kažejo tudi težave s sladkorjem (nihanje sladkorja) in krvnim tlakom. Prav tako so akne na tem predelu lahko tudi znak težav s srcem, vranico in pljuči.

Spremenite prehrani in bodite pozorni na obrazne akne. Če se vam težave pogosto pojavljajo in spremenjena prehrana ne vpliva, je čas za obisk pri zdravniku.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021