Datum: 5.4.2022 14:51:41 - Rubrika: Zdravje, lepota
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste avokado?
Avokado je zdrav. O tem ni dvoma. Znanstveniki pa so podrobno raziskali vpliv avokada na črevesje in bili presenečeni ...
Največ bakterij v našem telesu je v črevesju. Več kot 1000 različnih vrst bi jih naj bilo. A to naj ves ne skrbi, ker večina preprečuje razvoj mikrobov in okužb in so koristne za nas. Običajno imamo v črevesju 4-krat več koristih bakterij, a tudi "škodljive" so z nekaj koristne. Pomembno je njihovo razmerje. Zadnje raziskave pa potrjujejo, da obstaja eno sadje (ali zelenjava), ko to razmerje spremeni.

To je avokado.

Avokado ne samo, da poveča število koristnih bakterij, pač pa tudi izboljša črevesno floro, zmanjša količino žolčne kisline, poveča maščobne kisline v želodcu, deluje kot acetat (acetati poudarijo okuse, tokoferil acetat je oblika vitamina E ...).

Po štirih dneh rednega uživanja avokada se predvsem poveča raznolikost dobre črevesne flore, kar pomembno vpliva na zmanjšanje težav zaradi raka, diabetesa, bolezni srca in ožilja. Pomaga tudi vzpostaviti črevesno ravnotežje (to je še zlasti pomembno, ko se med prazniki preobjemo s pretirano kislo hrano in pijačo), zmanjšuje tudi vnetja.

Koliko avokada potrebuje človeško telo?

Preveč avokada za daljše časovno obdobje seveda ni v redu, ker se organizem navadi in lahko imate težave, ko z vsakodnevnim uživanjem prenehate. Raziskave pravijo, da povprečna ženska potrebuje na dan 140 g avokada, moški pa 175 gramov (če imate 10% več kilogramov, kot je normalno za vašo višino, tudi količino avokada povečajte za enak odstotek).

Avokado je najbolje dodati v običajnim jedem, pri tem pa ne pričakujte čudežev. Najboljše učinke boste dosegli s kombinacijo uravnotežene prehrane in zmerne dnevne aktivnosti. Kot rečeno: vztrajajte več kot 4 dni, po 1 tednu pa za en teden prekinite. Potem lahko spet nadaljujete v zastavljenem ritmu.

Poskusite ...
vkj


Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021