Datum: 13.4.2022 6:51:57 - Rubrika: Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Barvne palačinke niso samo pozdrav soncu, pač pa tudi zdravju. Predstavljamo vam tri najpomembnejše barvne odtenke, ki v sebi skrivajo pravi zdravilni zaklad.
Maslenica je star slovanski praznik soncu, ki se praznuje v tednu pred Veliko nočjo. Za ta praznik je značilno, da se pečejo posebne barvne palačinke, ki pa niso primerne samo za praznične dni, pač pa tudi čez celo leto. Barvne palačinke so pogoste v in ruskih republikah, v Aziji pa boste takšne palačinke srečali čez celo leto, čeprav tam ne vedo, kaj pomeni slovo zime in pozdrav pomladi.

Resnična vrednost maslenice je v barvitosti, ki jo prinaša.

Recept za palačinke je enak po celem svetu, a zelene palačinke dobimo, če k mleku dodamo špinačo, ki jo pred tem dobro operemo in spasiramo, da dobimo gosto zeleno zmes. Špinača je pomemben vir mineralov, uravnava metabolizem in izboljšuje krvno sliko.

Naslednja je rdeča barva rdeče pese, kjer je pomembno vedeti, da ima pesa kuhana na pari bistveno bolj izrazitejšo rdečo barvo. Množica mineralov v rdeči pesi pomaga pri prebavi, odstranjuje toksine, uravnava holesterol. Še to: pesa kuhana na pari ohrani tudi do 70 odstotkov več vitaminov.

In še tretja barva, je barva sonca, barva zlata. To barvo dajo palačinkam buče, ki so pomemben vir antioksidantov, vsebujejo veliko karotena, so dobre za kožo ...

Pri barvnih palačinkah je še dobro vedeti, da se za buče dovolj, če jih kuhamo na pari 15 do 20 minut, rdečo peso kuhajte 30 minut, špinačo pa uporabite kar svežo. Tako pripravljeno zelenjavo vedno uporabite v kombinaciji z mlekom. Pri obračanju bodite pozorni, ker so take palačinke bolj krhke kot klasične.
vkj


Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021