Datum: 11.1.2023 20:20:34 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki upočasnjujejo staranje
Staranje ni samo tisto vidno, pač pa se odmiranje celic v naših organizmih dogaja ves čas. S to hrano te procese ne ustavimo, pač pa pospešimo nastajanje novih, zdravih, mladih celic.
Staranje oziroma odmiranje celic je proces, ki ga ni mogoče ustaviti in se v našem telesu dogaja neprestano. Najpomembnejše pri tem je, kako sisteme za regeneracijo in obnavljanje celic obdržati v čim višji kondiciji, prav tako pomembno pa je, kako odslužene celice spraviti iz telesa. Mnogi nutricisti celo verjamejo, da je čiščenje telesa tudi najboljši način za oživitev obnavljanja celic.

Receptov za čiščenje telesa je kar nekaj in zlahka najdemo način, ki nam ustreza (vedeti moramo, da ima čiščenje organizma pri vsakomur drugačne učinke). Vsekakor pa so nutricisti izbrali 5 živil, ki pospešujejo čiščenje in tudi obnavljanje celic. Največ boste zaredili zase, če boste naslednja živila imeli na svojem jedilniku vsaj vsak drugi dan.

Poskusite ...

Zeleni čaj:
Tak čaj ima veliko antioksidantov, ki so ključnega pomena pri preprečevanju prezgodnjega staranja. Upoštevajte, da na dan ne popijte več kot 4 skodelice, manj pa tudi ne. Zelo pomembno je še, da vse skodelice popijete čim bolj enakomerno čez cel dan.

Rdeče vino:
Polifenoli v vinu (najdemo jih tudi v grozdnem soku, ki nima alkohola!) skrbijo predvsem za elastičnost notranjih organov iz kože. Najboljše učinke dobimo že z enim kozarcem (1 dcl!) vina na dan.

Cimet:
Cimet znižuje raven sladkorja in holesterola v krvi, pomaga pa tudi pri zmanjševanju bolečin v sklepih.

Chia semena
Odlična so za nego kože in prebave, saj so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, zelo pomembne pa so zaloga vlaknin. Dovolj je že zvrhana žlica semen namočena v kozarcu vode (dlje časa boste chia semena pustili namočena, več zdravja bo v njih - priporočamo namakanje čez noč).

Olivno olje
Na seznamu zdravih živil najdemo tudi olivno olje. 2 žlici kvalitetnega olivnega olja na solati na dan dokazano upočasnjuje procese odmiranja, hkrati pa pospešuje čistilne procese. Ob tem pa obvezno upoštevajte še nasvet, da s tem oljem NE cvrite hrane. Nasploh se ocvrti hrani izogibajte.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021