Datum: 19.2.2022 18:58:29 - Rubrika: Zdravje, lepota
Hujšate prepočasi? Nič hudega, upoštevajte to ...
Včasih morate v svoje prehranske navade vpeljati drobne spremembe, ki imajo lahko velike učinke na tehtnici. Poskusite ...
Od leta 1975 do danes se je debelost potrojila, med mladimi do 20 let pa celo popeterila. Ocenjuje se, da je danes na svetu 1,9 milijarde ljudi s prekomerno telesno težo, od tega jih je 650 milijonov takih, katerih teža presega normalno za več kot 30 odstotkov.

Če se tudi vam zdi, da imate preveč kilogramov, poskusite v svoj vsakodnevni jedilnik vpeljati nekaj postopkov, ki ne samo, da vam bodo pomagali hitreje hujšati, pač pa so tudi zdravi za organizem.

1. Obrok pred obrokom
Zelo priporočljivo je, če približno 20 minut pred obrokom pojest krožnik zelenjavne juhe. Raziskave kažejo, da boste s tem potešili najhujšo lakoto in boste med obrokom, ki sledi pojedli tudi do 20 odstotkov manj.

In še na eno prednost je treba opozoriti: organizem ima občutek, da jeste počasneje, kar pomeni, da bo telo bolje prebavljalo hrano. To daje telesu dovolj časa, da lahko uravna encime, inzulin, hormone ...

2. Začinite hrano, vendar ...
Verjetno veste, da ima poper več vitamina C kot limone?! O koristih kurkume, cimeta, ingverja je tudi veliko napisanega. Začinjena hrana lahko pohitri vaš metabolizem tudi za 8 %, kar velja tudi pa izgorevanje odvečnih maščob.

Pri začimbah morate paziti le, da se izogibate soli in sladkorju. To je strup na naše telo. Raje uporabite zdrave nadomestke.

3. Jejte zdrave prigrizke
Ni res, da med hujšanjem e smete jesti prigrizke. Pravzaprav so prigrizki celo zaželeni, kar vam zmanjšujejo apetit, vendar le, če gre za zdrave prigrizke - več manjših obrokov je zagotovo bolj zdravih, kot eden nekontroliran, kjer bi pojedli vola in pol.

Med zdrave prigrizke sodijo sončnična semena, mandlji, jabolka, tudi siri z nizko vsebnostjo maščob. Pomembno je, da ti prigrizki niso slani, jih ne pojeste več kot eno pest in med obroki preteče vsaj 1 ura in pol.

4. Več spanja
Raziskave kažejo, da ljudje, ki spijo 8 ur porabijo 8 % več kalorij, kot tisti, ki spijo 6 ur. Poleg tega, več časa ste budni, več je možnosti, da boste tudi več pojedli.

5. Čaj ali limonada
Hujšanje lahko pospešite tudi tako, da ne pijete sladkih pijač. Namesto tega pijte čaje (antioksidanti pomagajo pri izgorevanju maščob in še zdravi so), zelo priporočljiva pa je tudi mlačna naravna limonada (brez sladkorja in drugih dodatkov). Mlačna naj bo, ker bo to povzročilo, da se vam bo želodec skrčil, s tem pa tudi občutek lakote.

Če se ponoči zaradi lakote prebujate, zvečer pred spanjem popijte kozarec mlačne limonade.

5. Jejte iz modrih krožnikov
Ljudje pogosto "jemo z očmi". Kaj to pomeni? Več je barvnih kontrastov, bolj smo lačni. Zato so rdeči krožniki "najnevarnejši" del prehranjevanja. Nič manj "nevarni" niso tudi beli ali črni! Če uporabite krožnike svetlo modre barve, boste pojedli tudi do 33 odstotkov manj (vir).

Ko boste naslednjič opremljali stanovanje, pomislite na modro kuhinjo ...

6. Mrzla spalnica
Med tem, ko spimo, telo porabi največ maščob. Več študij je pokazalo, da lahko za vsako stopinjo, ki je pod 20 stopinjami Celzija, porabimo tudi do 1 % več maščob.

In ne samo to ... Tudi sladkorni bolniki bodo imeli manj težav, če bodo spali v hladnejših prostorih.

7. Spite v temnejših prostorih
Spite vedno v temnem prostoru, ker samo tako se organizem umiri in preklopi v način regeneracije. To pomeni, da procese obnavljanja ne motijo zunanji dražljaji. Temen prostor prakticirajte tudi za popoldanski počitek (po zadnjem obroku naj preteče vsaj 30 minut).
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021