Datum: 16.2.2022 10:21:56 - Rubrika: Zdravje, lepota
Čaj, ki je 30-krat močnejši od limonin
Ima več antioksidantov, kot rdeče vino ali zeleni čaj, in je med vsemi zelišči najboljše zdravilo proti gripi. Veste, kaj je to?
Ima majhne rdeče, bele ali roza cvetove, raste v Sredozemlju in ima številne skoraj čudežne učinke na naše zdravje. Gre za rastlino, ki je vajena stresov: obdobja brez vode, ekstremna vročina ali ekstremen mraz (preživi do -12 stopinj Celzija) ...

Gre za brškin (cistus incanus).

Brškinov čaj ima bistveno več antioksidantov, kot zeleni čaj ali rdeče vino, krepi imunski sistem (30-krat bolj, kot limone),ima protigljivične in antibakterijske lastnosti, krepi krvne žile, čisti telo, razstruplja telo, deluje antialergično, ščiti pred rakom, preprečuje vnetja, preprečuje aterosklerozo, uravnana holesterol, kar nekaj raziskav je že potrdilo, da preprečuje razvoj lajmske bolezni (bolezni, ki jo prenašajo klopi) in celo preprečuje napredovanje virusa HIV.

Brškin je zimzelen grm, ki so leta 1999 razglasili za evropsko zdravilno rastlino leta. Tudi zato, ker o njem še vedno ne vemo veliko.

Poznavalci priporočajo, da vsak dan uporabite 1 čajno žličko posušenega brškina, ki ga prelijete s skodelico vrele vode. Pustite stati 10 minut, nato precedite in popijte. Pri tem nikar ne pretiravajte, ker je na dan priporočljivo popiti največ 2 skodelici na dan. Bolj pomembno je, da pri tem vztrajate vsaj mesec dni. V tem času se vam bo zdravje opazno izboljšalo, najpomembnejši pa je podatek, da cela vrsta raziskav potrjuje pozitivne učinke tega zelišča (vir).

Ni veliko zelišč, kjer bi tudi uradna medicina potrdila pozitivne učinke, še zlasti ne v takšnem številu, kot je to pri brškinu.

Analize so pokazale, da ima brškinov čaj nenavadno visoko stopnjo antioksidantov in polifenolnih spojin. Celo limone in vsa ostala zelišča so videti kot amaterski pripomočki. Z rednim pitjem brškinovega čaja boste varni pred prehladi in gripo ...

In še eno stvar ne smemo spregledati: brškinov čaj učinkovito odganja parazite, klope in deluje blagodejno na celoten organizem, da ga lahko uporabite tudi pri psih in mačkah.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021