Datum: 1.2.2022 10:12:25 - Rubrika: Dobro je vedeti
Za herpes so pogosto krive zobne ščetke
Pozimi in v prehodnih mesecih je veliko več herpesa, kar daj slutiti, da ne poznamo vseh razlogov za izbruh tega virusa ...
Danes vemo, kaj je najslabša kombinacija za izbruh herpesa: neizrazite zime (pomladno zimsko vreme), stres, pomanjkanje spance, oslabljen imunski sistem ... Mnogi ne vedo, da nam telo večinoma celo napove izbruh herpesa, da imamo čas opraviti vzroke, a so le redki pozorni na to. Najpogostejši znaki so bolečine okoli ust in ustnic, vneto grlo, otekle žleze na vratu, slabo počutje v jutranjih urah ...

Vsi ti simptomi po nekaj urah sicer izginejo, a jih ne smemo zanemariti. Veliko boste naredili, če boste spali kakšno uro, ali dve več, več pozornosti pa namenili čistoči rok. Na čistočo bodite pozorni predvsem, če ima kdo od vaših bližnjih herpes.

Če se herpesa niste nalezli od koga drugega, potem je herpes znak, da je vaše telo preobremenjeno - v današnjem svetu je to večinoma stres.

Zapomnite si, da različne kreme in zdravila herpesa v resnici ne ozdravijo, zgolj lajšajo neprijetno bolečino, ozdravitev pa traja od nekaj dni, do dveh tednov (odvisno, kako močni so razlogi za izbruh in kako učinkovito ste jih odpravili).

Najpomembnejša stvar, ki pa jo redki upoštevajo, pa je lastna zobna ščetka, ki je najpogostejši vzrok za okužbo. Če ob prvem izbruhu virusa veljajo gornji pogoji (vreme, stres, pomanjkanje spanca, žleze), pa lahko pride do verižnih izbruhov herpesa, če pravočasno ne menjamo zobne ščetke. Namreč, ko začutimo, da herpes pojenja, moramo menjati zobno ščetko.

Če se vam herpes pogosto pojavlja, potem je to najmanj, kar lahko storite ...
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021