Datum: 5.1.2023 16:42:38 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ali veste, kaj se zgodi, če vsak dan pojete pest mandljev?
Pest mandljev na dan vam lahko dobesedno reši življenje? Pa ne samo to ...
Mandlji so izredno zdravi, saj poleg izjemnih hranilnih snovi vsebujejo predvsem maščobe, ki so ključnega pomena pri delovanju našega organizma. Pest mandljev na dan prinaša naslednje koristi:

1. Akne
Raziskave so potrdile, da ljudje s težavami z aknami ne zaužijejo dovolj vitamina E. Mandlji so polni vitamina E in aktioksidantov, ki pomladijo kožo in odpravijo akne. Poleg tega imajo mandlji tudi visoko vsebnost omega-6 maščob, ki so vsestransko koristne.

2. Nižji nivo sladkorja v krvi
Vrsta študij (vir) je pokazala, da redno uživanje mandljev izboljša krvno sliko, zmanjšuje nivo sladkorja v krvi, zmanjšuje nivo slabega holesterola in preprečuje zamašitve žil. In še ena stvar je pomembna: mandlji zvijajo apetit!

3. Celulit
ženske, ki redno uživajo mandlje, imajo občutno manj težav s celulitom, poleg tega se zaradi mandljev uredi prebava (izboljša se črevesni pretok), ajurvedski svetovalci pa mandlje priporočajo tudi zato, ker se izboljša pretok energije. Mandlje bi morali jesti vsaj teden dni po bolezni, da okrepimo organizem.

4. Pametnejši otroci
Ta nasvet velja predvsem za nosečnice. Raziskave med 2208 nosečnicami (vir) je pokazala, da so otroci, čigar matere so med nosečnostjo redno uživale mandlje, dosegli opazno boljše rezultate IQ testov. Teste pri otrocih so izvajali, ko so bili stari 1, 5 in 8 let.

5. Tanin
Praženi mandlji ali mandlji namočeni čez noč (mandlji brez lupine) pomagajo znižati nivo tanina v organizmu. Zakaj je to pomembno? Tanin preprečuje in ustavlja absorpcijske procese, zato naše telo vsrka manj hranljivih snovi. To je slabo za presnovo. In še redi.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021