Datum: 1.10.2021 20:08:09 - Rubrika: Dobro je vedeti
Reishi gobe popravljajo imunski sistem
Kitajci jih uporabljajo že 4000 let in verjamejo, da redno uživanje teh gob obeta nesmrtnost.
Leta 1973 se je na Kitajskem pojavilo zdravilo z imenom Ji 731 Injection. Dolgo časa je bilo to zdravilo skrito pred svetom, a leta 1985 so se po naključju do skrivne formule dokopali Japonci. V resnici je bilo tako, da tudi Kitajci niso prav dobro vedeli, kaj so odkrili, a jim Japonci na srečo niso verjeli. Šele japonske naknadne raziskave so nakazale, da Ji 731 vendarle ni kar tako.

Japonci so hitro detektirali več kot 50 aktivnih substanc, ki izredno učinkovito razkrajajo tumorje, hkrati pa krepijo imunski sistem. Opravili so več kot 80 kliničnih raziskav in potrdili celo vrsto zdravilnih lastnosti (več o tem najdete TUKAJ).

Hitro se je razvedelo, da v nenavadnem zdravilu, ki ga znanost takrat niti ni dobro razumela, ni nič drugega, kot medicinske gobe Reishi obogatene z veliko vitamina C. Šele leta 2011 so v Tajvanu začeli prvi uporabljati gobe, ki v Aziji niso nobena posebnost. Presenetilo jih je, kako mešanica gob in vitamina C drastično poveča proizvodnjo protiteles v telesu, aktivira se imunski sistem, rezultati zdravljenja z odmerki 5 gramov reishi gob na dan, pa so nedvomno izjemni pri boju proti pljučnemu raku, možganski kapi, jetrnih tumorjih, tumorjih na ledvicah in trebušni slinavki. Hitro je postalo jasno, da so gobe reishi izjemno zdravilo za zmanjšanje negativnih učinkov kemoterapije in radioterapije.

Reishi gobe imajo izredno veliko polisaharidov in tripertenov, ki krepijo imunski sistem, poleg tega pa vsebujejo tudi veliko proteina Ling Zhi-8, ki je zelo pomemben pri zdravljenju "bolezni 5 organov" (srce, pljuča, jetra, trebušna slinavka in ledvice), regulira metabolizem in uravnava prebavo, uničuje proste radikale in popravlja sposobnost telesa pri absorpciji kisika.

Testi kažejo, da so prve spremembe opazne po 10 do 14 dneh rednega uživanja reishi gob, o bistvenem izboljšanju pa raziskave poročajo po dveh mesecih.

Najnovejše raziskave kažejo, da je poleg gob in vitamina C dobro jemati tudi druge antioksidante, katerih učinki se močno povečajo. Danes vemo, da gobe reishi preprečujejo nastanek in razvoj metastaz, uporaba preparatov z gobami reishi pa se v jesenskih mesecih močno poveča, ker preprečujejo sezonske in alergijske bolezni.

Še vedno je odprto vprašanje, ali gobe reishi delujejo neposredno na kancerogene celice, ali gre za posredni vpliv na imunski sistem.

Pomembno je še vedeti, da so gobe reishi vzrejene naravno in brez genetskega inženiringa v strogo varovanem okolju. Le tako je rezultat postopka predelave čist prah iz naravnih sestavin.
Bis


Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021