Datum: 14.4.2022 17:53:08 - Rubrika: Dobro je vedeti
Glukomananu pravijo tudi črevesna metla. Zakaj?
Glukomanan se uporablja kot zgoščevalec ali želirno sredstvo, njegovo največjo moč pa boste spoznali, ko boste stopili na tehtnico.
Glukomanan je rastlinska vodotopna vlaknina, ki jo pridobivajo iz gomolja azijske rastline Wina Konjak (Amorphophallus konjac), zmore pa vsrkati 50-krat toliko vode, kot je njena lastna teža. V želodcu in črevesju dajejo nabrekle vlaknine prijeten in dolgotrajen občutek sitosti, zaradi tega pa zaužijemo manj kalorij.

Na japonskem prodajajo celo moko iz glukomanana, ki se uporablja pri pripravi pudingov, krem, omak, pic, sladoleda, kruha ... Ta moka je pogost dodatek v vsaki japonski kuhinji, saj deluje podobno kot škrob, le da ne vsebuje škroba, nima sladkorja in je brez kalorij.

Glavna prednost napitka v prahu je, da se aktivira šele v želodcu oziroma črevesju, kjer veže nase strupe in toksine, poleg tega pa upočasnjuje absorpcijo ogljikovih hidratov, maščob in holesterola. Vse to so ključni dejavniki zaradi katerih se redimo, najboljše pri tem pa je, da smo zaradi glukomanana manj napihnjeni in imamo manj težav z odvečnimi plini.

Priporočen odmerek je, da 3-krat dnevno in pol ure pred obrokom v kozarcu hladne vode (priporočamo kozarec s 3 ali 4 dcl) dobro zmešamo vrečko glukomanana. Ker napitek poveča svojo prostornino tudi do 50-krat, bomo imeli še dolgo občutek sitosti in polnosti želodca. Zaradi tega bomo manj pojedli, zaužili manj kalorij ... Raziskave so potrdile, da se zmanjša odziv glukoze in inzulina skoraj za polovico, v povprečju zaužijemo 30 % manj kalorij, več kliničnih študij pa je potrdilo, da lahko z rednim jemanjem glukomanana shujšamo 2,5 kilograma v 8 tednih ob tem pa naše prehranske navade ostanejo nespremenjene.

Če se med jemanjem držite diete in ste bolj aktivni, kot običajno, lahko pričakujete krepko manj kilogramov. Leta 2008 je Evropska agencija za varnost hrane na podlagi raziskave objavljene v American Journal of Clinic Nutrition potrdila učinkovitost glukomanana. To pomeni, da je lahko samo na škatli glukomanana objavljen povečan trebušček z metrom, ki obljublja zdravo hujšanje. Zdravo zato, ker gre za čiste rastlinske vlaknine.
Bis
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021