Datum: 24.11.2022 18:35:22 - Rubrika: Dobro je vedeti
8 vaj, kako se znebiti podbradka
Pravilno prehranjevanje (hrana, ki ne redi), redna športna aktivnost in nekaj preprostih vaj, pa se boste znebili podbradka. Preverite kako!
Tako kot vsake mišice, tudi tiste pod brado postanejo z leti ohlapne, zato jih je treba trenirati in ohranjati v kondiciji. Predstavljamo vam nekaj preprostih vaj s katerimi boste zmanjšali svoj podbradek. Priporočamo vam, da te vaje počnete vsaj 2-krat na dan, morda celo 3-krat.

Še to: pomembno je, da te vaje naredite zaporedoma brez vmesnega premora.

1. Ogrevanje
Spodnjo čeljust sprostite, počakajte 5 sekund, nato pa jo močno potisnite naprej in v takem položaju vztrajajte 5 sekund. Nato vajo ponovite 8- do 10-krat.

2. Zajemalka
Dvignite glavo, odprite usta in spodnjo ustnico kolikor se le da povlecite čez zobe. Potem glavo počasi premaknite navzdol, usta zaprite in na koncu dvignite glavo. Tudi to vajo ponovite 8- do 10-krat.

3. Dotaknite se nosu
Približno 1 minuto se potrudite z jezikom dotakniti nosu. Ustnice naj bodo sproščene. Seveda ni nič hudega, če se nosu ne dotaknete. Pomembno je, da trenirate mišice.

4. Mladostni obraz
Glavo obrnite močno na levo, spodnjo čeljust potisnite naprej tako, da boste čutili napetost v vratnih mišicah. Nato v takem stanju počasi poravnajte glavo proti sredini, sprostite spodnjo čeljust in vse skupaj ponovite še s pogledom na desno. Celotno vajo (pogled levo in desno) ponovite 5-krat.

5. Poljub žirafe
Predstavljajte si, da morate poljubiti žirafo oziroma nekoga, ki je zares visok. Dvignite obraz, da se zazrete v stop. Počasi našobite ustnice (kot bi se pripravili na poljub) in spodnjo čeljust počasi potisnite naprej. V takem stanju vztrajajte 5 do 8 sekund, nato mišice in čeljust počasi sprostite. To vajo ponovite 5-krat, glavo pa imejte ves čas dvignjeno navzgor.

6. Utež
Komolce dajte na mizo, dlani stisnite v pest in se potem z brado z vso močjo naslonite nanje. Približno 3 sekunde močno pritiskajte, potem pa 3 sekunde popustite, vendar še naprej vztrajajte v položaju brade na pesteh. V teh intervalih celotno vajo počnite vsaj 1 minuto.

7. Nasmeh
Zobe stisnite skupaj, nato pa poskusite ustnice čim bolj razširiti po širini, da čutite napetost v vratu. V takem položaju vztrajajte 5 sekund, nato mišice za 3 sekunde sprostite. Vajo ponovite 8- do 10-krat.

8. Pihanje balona
Globoko zajemite zrak, zaprite usta, ustnice pa našobite, kot bi pihali balon. Tudi ličnice naj bodo napete. Nato z obema rokama počasi stikajte ličnice in spuščajte zrak vsaj 5 sekund. Nato se sprostite, počakajte 3 sekunde in celotno vajo ponovite 5-krat.

Kot lahko vidite, gre za res preproste vaje, ki jih lahko delate tudi med službo in vam bodo vzele približno 8 minut časa. Delate jih lahko kadarkoli in kjerkoli. Lahko tudi vsakič, ko se pogledate v ogledalo in zazrete v svoj preveč sproščen podbradek. Ko se boste teh vaj navadili, boste videli, da ne bo težko. Rezultat pa vas bo navdušil.

In še ena malenkost: vaje veljajo tako za ženske, kot tudi moške.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021