Datum: 28.10.2022 20:41:00 - Rubrika: Dobro je vedeti
Poglejte se v ogledalo in videli boste, česa jeste preveč
Obstajajo štiri očitne prehranske napake, ki jih lahko vsakdo opazi na vašem obrazu: preveč sladkorja, preveč mleka, preveč vina in preveč glutena.
Če želite dobro za svoje zdravje, se postavite pred ogledalo in iskreno ocenite videz svojega obraza. Nihče si seveda ne želi obrazih gubic, aken, zabuhlega obraza, podočnjakov, neprijetne rdečice, poudarjenih por in starostnih peg ... Vendar pa, kaj storitev, da vsega tega ne bi bilo? Ne samo za izgled, tudi zaradi zdravja kontrolirajte količino vnesenega sladkorja, mleka, vina in glutena.

Ljubitelji sladkega
Preveč sladke hrane naredi elastična in prožna kolagenska vlakna bolj tesna in toga, poveča se nivo inzulina, vaš obraz pa je zato videti, kot oprav in podoben testu. Povišan nivo sladkorja v telesu vpliva tudi na ravnotežje bakterij, zato imajo sladkosnedci številne mozolje po obrazu, ramenih in prsih. Je pa res, da sladkor čisti obrvi in zavira rast obraznih dlak.

Ljubitelji smetane
Ko se staramo, izgubljamo encime za prebavo laktoze. Če še naprej uživate preveč mlečnih proizvodov, začne imunski sistem proizvajati več encimov, ki pa proizvajajo vnetja. Preveč mlečnih izdelkov tako povzroča rdečico, otekline, otekle veke, temne in svetle lise po obrazu, tudi podbradek ...

Ljubitelji vina
Vino je dobro za srce in ožilje, vendar le, če ga pijete zmerno. Če pijete preveč vina, pride do dehidracije kože, gube postanejo bolj izrazite, koža pa dobi prepoznaven rdeč ten. Poleg tega ima vino tudi veliko sladkorja, povzroči razširitev por, zniža veke in poudari nosno-ustnične gube. Saj veste, da je kozarec vina na dan gornja meja dovoljenega?!

Glutenski obraz
Učinek glutena na obraz je zelo izrazit: zabuhel in otekel. Povečajo ste starostne pege, spremeni se pigmentacija kože, majhne kožne napake so bolj vidne, v predelu brade se pogosto poveča število aken. Problem je tudi ta, da se glutena ne morete zlahka znebiti. Včasih traja tudi 28 dni in več, da se telo očisti preveč glutena.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021