Datum: 1.9.2021 10:53:57 - Rubrika: Dobro je vedeti
Bananina lupina na čelu proti migreni
Skoraj vsak peti Slovenec trpi zaradi intenzivnih glavobolov, ki jih spremljajo občutljivost na svetlobo, slabost, bolečine v črevesju ter napetost v vratu in hrbtu. Tu je nekaj neobičajnih pripomočkov.
Glavoboli so zoprna stvar, večina pa zanje uporablja običajna zdravila, ki sicer lajšajo simptome, ne pa tudi vzroka. Če vam je dovolj tablet in iščete alternativnejše metode, lahko poskusite s temi. Nekatere so bolj učinkovite od tablet.

1. Kofein
Kofein pomirja bolečine migrene in ublaži vnetja. Poleg tega kofein v kombinaciji s tabletami deluje tudi do 40 % hitreje. Paziti morate le to, da ne postanete od tega odvisni in potem zdravila brez kave sploh ne bodo učinkovala.

2. Ingver
Študija iz leta 2014 je pokazala, da ingver deluje pomirjujoče, s tem pa lajša tudi simptome migrene, poleg tega pa nima nobenih stranskih učinkov. Še več! Je zelo zdrav, poln mineralov, deluje protivnetno ...

3. Bananina lupina
Ena najbolj presenetljivih metod lajšanja migrene je bananina lupina na čelu. Lupino dobro pritisnite na čelo, počakajte 20 do 30 minut, da koža absorbira kalij in bolečina bo izginila. Poskusite, je zelo učinkovito.

4. Laneno seme
Glavoboli so pogosto posledica vnetja, ki ga lahko zdravimo tudi s povečanim vnosom omega-3 maščobnih kislin. Lanena semena dodajte v juho, solato, najbolje pa je, da jih zmešate z jogurtom, ali kefirjem.

5. Ajda
Ajda je bogat vir flavonoidov, ki prav tako dokazano pomirjajo vnetja. Če imate pogoste glavobole, potem v svojo prehrano pogosteje vključite ajdo, ki je vsestransko koristna. Ajdo lahko uporabite tudi za razstrupljanje, najboljša pa je kombinacija ajde in jogurta.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021