Datum: 2.9.2021 6:54:29 - Rubrika: Zdravje, lepota
Eksotični smuti z izjemnimi lastnostmi
Zdravi Alzheimerjevo bolezen, znižuje holesterol, preprečuje vnetja, krepi imunski sistem, blaži revmatoidni artritis, preprečuje osteoartritis in številne druge bolezni. Izjemno!
živimo v času smutijev. Smutiji za zajtrk, zelenjavni za kosilo, shujševalni za večerjo. To ni nič slabega, ker mnogi na ta način pojedo več zelenjave in sadja, kot so ga kdajkoli prej.

Tokratni recept za precej eksotični smuti je pravi zaklad narave. Pravzaprav je zanimivo, da je vsaka sestavina sama zase zelo zdrava, ko pa jo sestavimo v zdrav napitek, pa njena moč naraste tudi do 25-krat. Za toliko se namreč poveča vsebnost nekaterih hranljivih snovi.

A poleg tega je ta napitek zelo dober proti holesterolu, preprečuje Alzheimerjevo bolezen, zmanjšuje vnetja, blaži revmatoidni artritis, preprečuje osteoartritis in številne druge bolezni.

Kaj potrebujete za ta napitek?
  • 1 banana
  • 1 pasijonka (gre za eksotično sadje, ki ga dobite tudi v slovenskih trgovinah)
  • kurkuma
Priprava:

Najprej dajte v mikser banano in jo zmiksajte, da dobite gladko in homogeno zmes. Prelijte v kozarec, dodajte 1 žličko kurkume in nazadnje dodajte sredico pasijonke. Vse skupaj z žlico premešajte in popijte.

Nekateri v ta napitek dodajo še žlico ingverja in skodelico kokosa, vendar pa je napitek že v osnovni različici izjemno hranljiv.

Namreč, znano je, da imajo banane veliko kalija, preprečujejo okvare srca, živcev, možganov in mišic. Kurkuma preprečuje vnetja in virusne okužbe. Največ hranljivih snovi pa ima pasijonka. V samo eni pasijonki je polovico toliko vitamina A, kot ga telo potrebuje na dan. Ima toliko vitamina C, kot limona, 15 gramov vlaknin, 500 mg kalija (več kot banana). Znano je namreč, da vitamin A in vlaknine znižujejo raven holesterola.

In še nekaj: ko boste poskusili ta smuti, ga boste želeli piti vsak dan.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021