Datum: 3.9.2021 10:28:12 - Rubrika: Zdravje, lepota
Izvrstni kanapeji s sladkim krompirjem
Prigrizke imamo vsi radi, a kaj, ko pa običajno niso zdravi. Lahko pa si pomagate s takšnimi obloženimi kruhki brez kruha.
Ideja za obložene kruhke brez kruha je preprosta. Potrebujete sladek krompir in najrazličnejšo prilogo - od zelenjave, pa vse do arašidovega masla in sadja. Vse paše!

Sladek krompir narežite na približno pol centimetra debele rezine. Dajte jih v toaster in dobro popecite. Čas pečenja je odvisen od vrste in debeline krompirja - poskusite preden postrežete. Krompir mora biti prijetno hrustljav, vendar ne preveč. To naj bo osnova za krompirjeve kanapeje.

Vedeti morate, da je sladek krompir odličen vir kalcija, kalija, magnezija in vitamina A. Nima nič maščob (torej tudi holesterola ne), v 100 gramih pa je samo 20 gramov ogljikovih hidratov.

Če nimate pekača, lahko sladek krompir pripravite tudi v pečici. Pekač obložite z alu folijo, pokapljajte z olivnim oljem, naložite rezine krompirja in nato pokrijte s folijo. Tako ga pecite približno 30 minut, nato vrhnjo folijo odstranite in pecite še 15 minut. Pečica naj bo segreta na 200 stopinj Celzija.

Ko imate pripravljeno podlago, se predajte svoji kreativnosti.

Lahko naredite obložen krompirček z avokadom, čezenj pa posipajte z začimbami (zelo zdrav je poper). Tak obložen kruhek je dober predvsem zaradi zdravih rastlinskih maščob in veliko vitaminov (ne pozabite, da so zelišča izredno bogata z mineralnimi snovmi, zato nikar ne varčujte z origanom, rožmarinom ...).

Lahko krompirjevo podlago namažete z arašidovim maslom, nanje naložite kolobarje banane in potresete s cimetom. Tak obložen krompirček vas bo navdušil tako z okusom, kot tudi vonjem.

Lahko pa na pečen sladek krompir dodate mešanico tune in sveže rdeče čebule, na koncu pa še pokapljajte z olivnim oljem. To je izvrstna kombinacija!
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021