Datum: 18.9.2021 18:28:09 - Rubrika: Dobro je vedeti
Izjemen nasvet z ingverjem ali hrenom
Gotovo se vam je kdaj zgodilo, da ste se zvečer preveč najedli, ponoči pa niste mogli spati? In še za eno stvar je dober ta nasvet: naslednje jutro bo vaša tehtnica šokirana!
Ingver sodi med izredno zdrava in koristna super živila. Njegove pozitivne lastnosti so nedvomne. Zato je priporočljivo vsak dan pojesti vsaj 2 žlički ingverja. Kljub vsemu pa obstaja trik, kako narediti čudež dobesedno čez noč, pa pri tem na boste pojedli niti žlice ingverja.

Učinki hrena so po mnogih parametri celo boljši. Hren je tudi ena najbolj zdravih vrtnin v naših krajih. Pravzaprav mu prav lokalna pridelava daje moč. 100 gramov hrena ima na primer samo 48 kalorij, ingver pa 79 kalorij. Hrena ima 11 gramov ogljikovih hidratov, ingver 18 gramov, kar je spet boljše za hren. Hrena ima 25 mg vitamina C, ingver samo 5 mg (za primerjavo: limona ima okrog 50 gramov vitamina C) ...

Le pri deležu magnezija je ingver boljši. 100 gramov ingverja vsebuje 43 mg magnezija, 100 gramov hrena pa ima "samo" 27 mg.

Kako torej izkoristiti moč hrena ali ingverja? So rezultati te nočne seanse omejeni samo na ženske? Morda moške? Je potrebna kakšna posebna dieta, morda posebej način telovadbe?

Nič takega ni. Pripraviti si morate običajen obkladek, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

Zakaj?

Ta nasvet boste po internetu našli v neštetih oblikah, a vse skupaj se je začelo, kot shujševalni trik, ki ima tako neverjetno rezultate, da mu mnogi še danes težko verjamejo. Gre namreč za trik, kjer lahko v samo eni noči med spanjem shujšate za 2 do 3 kilograma. Če ste ob tem pomislili, da gre spet za še en dolgovezen recept, je tokrat drugače. Rezultat je brez odrekanja namreč viden že naslednji dan.

Kot smo že velikokrat zapisali: največ kar lahko izgubite, je nekaj časa in seveda kopica kilogramov.

Sestavine:
  • 2 žlici hrena ali ingverja v prahu
  • 4 žlice vsakdanjega losjona
  • toliko plastične folije, da si jo lahko nekajkrat ovijete okoli trebuha
Uporaba:

Zelo pomembno je, da dan začnete s toplim obkladkom. Brisačo namočite v res toplo vodo in jo za 4 do 5 minut namočite v vodo. To bo odprlo pore na koži, telo pa bo lažje izkoristilo moč hrena ali ingverja.

V drugem koraku zmešajte losjon in hrena ali ingver v prahu. S to kremo si namažite predel okoli trebuha, na koncu pa s plastično folijo na tesno ovijte.

Optimalno je, da sta tako zaviti vsaj 6 ur, zato izkoristite spanec za hujšanje. Občasno boste zaviti v folijo čutili ščemenje, mravljinčenje in nenavadno vročino, kar vas ni treba skrbeti. To samo pomeni, da proces hujšanja deluje.

Za konec pa še to: ker oba (ingver in hren) delujeta protivnetno in antibakterijsko, lahko na ta način umirite prebavo. To je pomembno predvsem takrat, ko se čez dan ali zvečer močno najeste.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021