Datum: 29.9.2021 18:36:51 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kurkuma namazana okoli oči?!
Gotovo si mislite, da je to še ena od internetnih nateg. Dokler ne boste poskusili, boste res tako mislili. Vzelo vam bo samo 10 minut ...
Kakšna domislica pa je to, si mislite, a preden razložimo, naj vas spomnimo na nekaj dejstev.

Kurkuma je stalnica indijske kuhinje. Zelo pogosto jo uporabljajo v ajurvedski in kitajski medicini. Dokazano zdravi celo vrsto različnih bolezni (to so dokazali zdravniki moderne medicine) ... Predstavljamo vam samo nekaj najpomembnejših koristi kurkume:

Zdravi raka
Kurkuma nevtralizira proste radikale in ohranja zdravje celic. Ima sposobnost, da blokira encime, ki povzročajo raka, najenostavnejše zdravilo pa je, da žličko kurkume zmešate z mlačno vodo in to popijete zjutraj na tešče.

Preprečuje Alzheimerjevo bolezen
Ta začimba bistveno izboljša zdravstveno stanje in delovanje možganov. Kurkuma namreč preprečuje in odpravlja kopičenje amiloidov, ki v možganih povzročajo Alzheimerjevo bolezen.

Preprečuje sladkorno bolezen
V kombinaciji z zdravili lahko kurkuma bistveno zmanjša raven sladkorja v krvi. Kurkuma namreč izredno dobro uravnava nivo sladkorja in preprečuje odpornost na inzulin.

Lajša artritis
Kurkuma vsebuje izredno močne antioksidante in ima močne protivnetne učinke, to pa preprečuje bolečine v sklepih in simptome artritisa. Velja za eno najbolj učinkovitih naravnih zdravil proti vnetjem.

Izboljša prebavo
Kurkuma stimulira izločanje žolča, zmanjšuje napihnjenost, je zelo učinkovita pri zdravljenju črevesnih vnetij. Vendar pa, ljudje, ki imajo težave z žolčem, naj bodo previdni.

Zdravi srce
Zmanjšuje nivo slabega holesterola LDL in preprečuje strjevanje krvi. Prav tako je zelo učinkovita pri čiščenju arterij. Dovolj je eno žlico kurkume zmešati z mlačno vodo in to popiti zjutraj na tešče.

To pa še ni vse!

Zdravilne učinke kurkume lahko uporabite na prav poseben način, ki ga v Indiji pogosto uporabljajo. S to metodo zdravijo utrujene oči (če cel dan delate za računalnikom), zmanjšate lahko glavobole, celo prehlade, podočnjake pa dobesedno zradirate z obraza.

Kaj morate storiti?

žličko kurkume zmešajte z žličko ali dvema ananasovega soka. Pasto, ki jo dobite, namažite okoli oči in pustite stati 10 minut.

Nad rezultatom boste navdušeni.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021