Datum: 23.8.2021 16:59:52 - Rubrika: Zdravje, lepota
Poznate zelenjavo, ki lahko ustavi raka na želodcu?
Zaradi raka na želodcu vsako leto umre več milijonov ljudi, vendar obstaja zdravilo, ki nam je na dosegu roke, le prav ga moramo uporabiti.
Daniel Barone z Onkološkega raziskovalnega centra Mercogliano v Italiji je objavil obsežno študijo o vplivu paradižnika na raka na želodcu (rak želodca je četrti najpogostejši rak na svetu). Na več kot 800 primerih je dokazal, da paradižnik bistveno upočasni raka, zavira razvoj celic in s tem poveča učinek klasičnega zdravljenja. Barone še dodaja, da paradižnik sicer ne more pozdraviti bolezni, vendar pa je njegov vpliv neprecenljiv, ker gre pri raku večinoma itak za vojno s časom.

Medicina že dolgo pozna učinke likopena in karotenoidov (oboji so odgovorni za rdečo barvo), vendar pa Barone dodaja, da ne gre samo za te snovi, pač pa je ključnega pomena kombinacija vseh elementov v paradižniku. Poleg tega ne smemo pozabiti, da spada paradižnik med sadje in ga zato nikdar ne smemo mešati z ogljikovimi hidrati. Ne samo, da to redi, pač pa tudi povzroča poškodbe na želodcu, kar poslabša stanje bolezni.

Poleg tega nutricisti opozarjajo, da je zdrav paradižnik samo svež paradižnik. Razne omake in pelati iz konzerv so le bled približek originala. Prav tako mnogi odsvetujejo, da uživate industrijsko proizvedene paradižnikove omake, ko pa si lahko na enostaven način naredite svojo (poglejte SEM).

Če pa uporabite še kombinacijo paradižnika z origanom (Mediteranski čudež proti raku, kandidi, boleznimi dihal, bradavicam), je učinek paradižnika lahko še višji.

Paradižnik pa deluje tudi preventivno, zato izkoristite priložnost dokler je še sezona. Poglejte si še prispevek Domači kečap je tudi zdravilo.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021