Datum: 4.8.2023 16:46:48 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki kradejo energijo
Gotovo ste po kakšnem obroku postali zaspani, utrujeni, brez energije. Verjetno niste pomislili, da je to lahko tudi zaradi hrane.
Se tudi vam to dogaja: ko pojeste velik hamburger poln maščob, postanete zaspani in utrujeni? Nutricisti opozarjajo, da to povzroči hrana z veliko enostavnimi ogljikovimi hidrati, ki za nameček še redijo, mašijo žile in vam pobirajo energijo. Poleg tega preveč kalorična hrana povzroča tudi težave s spanjem in prebavo. Zato je dobro poznati hrano, ki vam krade energijo, in se je izogibati.

1. Ocvrte ribe
Strokovnjaki za prehrano priporočajo uživanje rib največ dva- do tri-krat na teden. Večkrat ima lahko nasproten učinek, še posebej, če jeste ocvrte ribe. Ocvrta hrana je najslabša izbira.

2. Nezdrave solate
S solatami ne more biti nič narobe, kajne? Napaka! Veliko modernih solat je zelo daleč od zdravega. Problematični so prelivi, dodane testenine, celo koščki pečenega piščanca, slanine, škodljive so tudi kruhove kocke, siri, jajca. Vse to vam lahko močno pokvari dan, še posebej, če ni sveže.

3. Hamburgerji
Če želite zdrav hamburger, potem naj bo iz polnozrnatega kruha, sveže zelenjave in predvsem brez mesa. Sodobni hamburgerji so večinoma preveliki, imajo preveč maščob (na žalost škodljivih), najbolj problematični pa so prelivi vseh vrst. Podobno je s prelivi tudi pri solatah in drugod.

4. Šejki
Šejki so v resnici tekoče kalorije. Še posebej, če pijete šejk z veliko sladkorja in maščob. Domači šejki so seveda bistveno boljši, čeprav težava s kalorijami je prisotna pri vseh.

5. Pečen piščanec
Pečen piščanec z odstranjeno kožo in z veliko zelenjave se zdi, da je idealen obrok. Res je, vendar v tej kombinaciji meso ne sme biti ocvrto, brez prelivov, če je le mogoče tudi brez soli ...
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021