Datum: 4.8.2021 17:46:48 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki kradejo energijo
Gotovo ste po kakšnem obroku postali zaspani, utrujeni, brez energije. Verjetno niste pomislili, da je to lahko tudi zaradi hrane.
Se tudi vam to dogaja: ko pojeste velik hamburger poln maščob, postanete zaspani in utrujeni? Nutricisti opozarjajo, da to povzroči hrana z veliko enostavnimi ogljikovimi hidrati, ki za nameček še redijo, mašijo žile in vam pobirajo energijo. Poleg tega preveč kalorična hrana povzroča tudi težave s spanjem in prebavo. Zato je dobro poznati hrano, ki vam krade energijo, in se je izogibati.

1. Ocvrte ribe
Strokovnjaki za prehrano priporočajo uživanje rib največ dva- do tri-krat na teden. Večkrat ima lahko nasproten učinek, še posebej, če jeste ocvrte ribe. Ocvrta hrana je najslabša izbira.

2. Nezdrave solate
S solatami ne more biti nič narobe, kajne? Napaka! Veliko modernih solat je zelo daleč od zdravega. Problematični so prelivi, dodane testenine, celo koščki pečenega piščanca, slanine, škodljive so tudi kruhove kocke, siri, jajca. Vse to vam lahko močno pokvari dan, še posebej, če ni sveže.

3. Hamburgerji
Če želite zdrav hamburger, potem naj bo iz polnozrnatega kruha, sveže zelenjave in predvsem brez mesa. Sodobni hamburgerji so večinoma preveliki, imajo preveč maščob (na žalost škodljivih), najbolj problematični pa so prelivi vseh vrst. Podobno je s prelivi tudi pri solatah in drugod.

4. Šejki
Šejki so v resnici tekoče kalorije. Še posebej, če pijete šejk z veliko sladkorja in maščob. Domači šejki so seveda bistveno boljši, čeprav težava s kalorijami je prisotna pri vseh.

5. Pečen piščanec
Pečen piščanec z odstranjeno kožo in z veliko zelenjave se zdi, da je idealen obrok. Res je, vendar v tej kombinaciji meso ne sme biti ocvrto, brez prelivov, če je le mogoče tudi brez soli ...
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021