Datum: 9.8.2021 14:42:27 - Rubrika: Dobro je vedeti
Če veste to, potem nikdar več ne boste metali lupin v smeti
Da se pod lupinami skrivajo najboljše stvari, že ptički čivkajo, a jih večina še vedno meče v smeti.
Lupine so zelo koristne in bogate z najrazličnejšimi vitamini, minerali, vlakninami. Seveda to velja za sadje, ki je organsko pridelano, neškropljeno in po možnosti ni bilo izpostavljeno trgovskim preparatom za navidezno svežino in s podaljšanim rokom uporabe. Lupine povsem naravno pridelanega sadja je škoda metati proč. Preverite zakaj.

1. Banana
Notranji del bananine lupine je zelo učinkovito belilo zob. Če si boste vsaj 3 minute na dan vtirali v zobe bananino lupino boste po enem tednu opazili občutno razliko. Bolj naravnega, okusnega, vitaminskega in učinkovitega belila ne boste našli.

2. Lupina avokada
Vodo zavrite, za 1 do 2 minuti v njej kuhajte lupino avokada, odstavite in pustite da se ohladi. Po 15 minutah precedite, lahko dodate še malo limone, ali medu, tak čaj lahko daste tudi v hladilnik ... Čaj iz avokadove lupine ureja prebavo, je okusen, deluje proti zaprtju in vam daje energijo.

3. Ananasova lupina
Lupina ananasa je zelo močan diuretik, deluje protivnetno, vsebuje ogromno vitaminov in je odlična izbira za razstrupljanje telesa. Zlasti v poletnih mesecih lahko iz nje skuhamo čaj (lupino kuhamo 2 do 3 minute, ohladimo, precedimo, dodamo limono in pustimo v hladilniku). Tak čaj je izjemno vitaminski.

4. Lupina granatnega jabolka
Vsebuje ogromno antioksidantov, je učinkovito sredstvo proti driski, obnavlja kožo in odpravlja gube, celo celulita se lahko znebite s čajem iz lupin granatnega jabolka.

5. Citrusi
Gotovo se opazili, da je okus po limoni močnejši in bolj izrazit, če dodate celo limono z lupino vred. Razlika pa ni samo v okusu, pač pa lupine citrusov dajejo energijo, razkužujejo in delujejo protivnetno. To velja za vse vrste citrusov.

Še to ...

Čaj lahko pripravite iz praktično vseh vrst sadja z lupino. Če ga ohladite, je to lahko zelo prijeten naraven, domač in zdrav poletni napitek. Veliko boljše od industrijsko pridelanih pijač!
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021