Datum: 5.7.2023 19:22:30 - Rubrika: Dobro je vedeti
Smo na pragu odkritja zdravila proti boreliozi?
Klopi so resnično zoprna nadloga, borelioza pa precej zoprna bolezen. Kako se obvarovati pred njo?
Klopi so res zoprna nadloga, še posebej, ker večine bolezni ni mogoče diagnosticirati. Bolezni, ki jih prenašajo klopi, se pogosto potuhnejo in izbruhnejo tudi po nekaj letih, kar še dodatno otežuje zdravljenje.

Leta 2015 je dr. Eva Sapi iz univerze New Haven v ZDA v strokovni reviji European Journal of Microbiology and Immunology objavila izsledke zanimive raziskave, kjer je s testi prišla do ugotovitve, da je sladkor tisti, ki "zbudi" klopove bakterije. Prvi znaki aktivacije so utrujenost, vrtoglavica, slabost, motnje govora in luknje v spominu.

Seveda pa dr. Sapijeva ni ostala samo pri tej ugotovitvi in je raziskovala naprej. Do sedaj je v njenih testiranjih sodelovalo 200 bolnikov, kar je seveda premalo, da bi iz tega lahko znanstveno dokazala svojo tezo, so pa zato rezultati pri vseh izredno presenetljivi.

Kaže se, da bakterije klopov ne marajo stevije. Še več! Stevija deluje celo kot zdravilo in lahko v nekaj mesecih povsem uniči škodljive bakterije. Pomembno je le, da se v tem času v celoti odpoveste sladkorju in ga zamenjate s stevio.

Ne mislite si, da je to tako enostavno, ker se sladkor nahaja v skoraj vsej industrijsko pridelani hrani - tudi tam, kjer bi ga najmanj pričakovali (na primer v klobasah, paštetah, hrenovkah, celo v vloženi papriki).

In kaj je nauk te zgodbe?

Jejte čim manj sladkorja. Če ne gre drugače, ga zamenjajte s stevio. S tem boste največ naredili za svoje zdravje in postavo. Pa naj to ne velja samo za primere okužbe s klopi.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021