Datum: 31.7.2021 9:52:37 - Rubrika: Zdravje, lepota
Uporabite kumare in se znebite trebušnih maščob
Bi se želeli znebiti maščob na trebuhu, stegnih, vas moti celulit? SE vam je zgodilo, da vas je sonce preveč opeklo? Rešitev je preprosta in enostavna.
Rešitev za vse to so seveda kumare, vendar pozor! Kumare so najbolj hranljive in koristne, če jih jeste same, brez dodatkov (preberite si ta prispevek o najnevarnejši solati za vaš želodec). Res je, da so kumare izredno koristne, so pa tudi zelo muhaste.

Glavna prednost kumar je, da imajo samo 13 kalorij. Vsebujejo kar 98 odstotkov vode, imajo ogromno vitamina C, kalija, kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka in mangana. Stimulirajo proizvodnjo kolagena, ki je zelo pomemben pri preveč opečeni koži. Poleg tega lajšajo prebavne motnje, zaprtost, zelo pomembna je tudi funkcija, da zmanjšujejo potrebo po soli. Kumare tudi uravnavajo krvni pritisk, pomirjajo bronhije, z njimi lahko zdravimo celo kašelj, ena najpomembnejših lastnosti kumar pa je, da izboljšajo oskrbo s kisikom.

Muhavost kumar se najbolje vidi, če jih mešamo s paradižnikom, kar povzroča napenjanje, krče, težave s prebavo ... Zato nikdar ne mešajte obojega v isto solato. Pravzaprav so kumare najbolj zdrave in koristne le, če jih jemo same, brez dodatkov.

To pomeni, da boste največ od kumar dobili, če jih začinite z oljem in kisom, rahlo posolite in dodate čebulo, ki ste jo prej vsaj 20 minut namakali v ledeno mrzli vodi (v mrzlo vodo dodajte nekaj ledenih kock). S tem čebuli zmanjšate ostrino, pa tudi vonj, ki ostane, ko se najeste takšne solate.

Takšna solata vas bo prepričala s svežim okusom, predvsem pa s "stranskimi" učinki. Če boste namesto dnevne malice (to je obrok po kosilu in vsaj 2 uri pred večerjo) vsaj en teden jedli kumarično solato (na dan bi morali pojesti vsaj 200 gramov kumar), boste že po nekaj dneh opazili zmanjšanje celulita, maščobe na stegnih in v predelu trebuha pa se bodo začele vidno topiti).

Če pa namesto večerje popijete raje kozarec kefirja, bodo rezultati še boljši.

Pozabavajte se s kumarami. Splača se.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021