Datum: 1.8.2021 6:40:26 - Rubrika: Dobro je vedeti
Tako se najhitreje troši kalorije
Čeprav so mnogi mnenja, da kalorij ni treba šteti, pa je to še vedno najbolj natančno merilo, ki nam pove, kdaj smo pojedli preveč in kdaj premalo.
Ali ste vedeli, da je 1 kilogram teže enak 7500 kalorij. Če torej želite shujšati za 5 kilogramov, bi morali "prihraniti" 37500 kalorij, pri tem pa nikdar ne preseči dovoljene dnevne količine. Povedano drugače: če bi vsak dan jedli 500 kalorij manj, kot je optimalno, bi 5 kilogramov hujšali 75 dni.

To pa je skoraj nemogoče!

Pa ne zato, ker ne bi bilo mogoče vsak dan pojesti 500 kalorij manj, pač pa nihče nima tako trdne volje, da bi vztrajal tako dolgo.

Zato je vedno dobro poznati bližnjice, kako na hitrejši način izgubiti nakopičene maščobe oziroma kalorije.Kako pa vendarle na hiter način izgubiti kalorije?

Ali ste vedeli, da za eno uro intenzivnega boksa (lahko tudi boksanje v visečo vrečo) potrošite 800 kalorij? Zato spada boks med najbolj učinkovite telesne aktivnosti.

Za eno uro skvoša boste potrebovali 750 kalorij. Gospodinjska dela vam "odnesejo" dobrih 100 kalorij. Veslanje 720 kalorij, veslanje v telovadnici pa 440 kalorij.

Za 1 uro teka v naravi z zmerno hitrostjo potrebujete 700 kalorij na uro, za 1 uro kolesarjenja pa 600 kalorij. Če za to uporabite sobno kolo, boste potrošili "samo" 540 kalorij.

Ena ura igranja nogometa vam bo prihranila 600 kalorij, košarke 475 kalorij, tenisa pa 470 kalorij. Če vse to počnete v telovadnici, boste porabili približno 20 odstotkov manj.

Iz vsega tega lahko potegnemo zaključek, da je boksanje najboljši shujševalni šport, vendar pa je ena stvar še bolj kalorijsko požrešna. Če ste v vodi in ležerno plavate, boste potrošili 480 kalorij na uro. Če pa vsaj pol ure intenzivno in na vso moč plavate, pa jih boste potrošili 820 kalorij.

Zato naj velja preprosta računica. Če ste na morju in greste 3-krat na dan v vodo po 20 minut in od tega vsakič 10 minut intenzivno plavate, potem lahko z aktivnim preživljanjem počitnic v 14 dneh shujšate zastavljenih 5 kilogramov manj na tehtnici.

Zato pametno izkoristite dopust.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021