Datum: 4.7.2023 19:55:59 - Rubrika: Dobro je vedeti
Dilema vseh diet: ste zares shujšali ali ste samo izgubili odvečno vodo?
Ob pogledu na tehtnico je to ključno vprašanje, saj v primeru, da gre samo za izgubo vode, hitro hujšanje nima nobenega učinka. Ali pač ne?
Če ste v samo nekaj dneh shujšali za 2, 3 in celo več kilogramov, potem gre pri tem skoraj zagotovo samo za izgubo vode iz telesa. Zato je pri vsaki dieti ključno vprašanje: ali ste zares shujšali, ali pa ste samo dehidrirani in boste "manjkajoče" kilograme hitro dobili nazaj.

Ste izgubili vodo ali mast?

Zapomnite si, da je en kilogram teže približno enak 7500 kalorij. To je ogromno. Še posebej če veste, da je optimalna zaužita dnevna količina kalorij okrog 2500 kalorij. To pomeni, da za kilogram teže ne bi smeli 3 dni nič jesti.

Naslednji podatek, ki so ga izmerili zdravniki, kaže, da je zdravo hujšanje tisto, kjer na dan ne izgubimo več kot 100 gramov teže. Je pa res, da ob zdravem hujšanju običajno izgubimo še 2 do 3 kilograme vode, kar pomeni, da lahko v dobrem tednu zdravo shujšamo za 2 do 3 kilograma. Vendar to velja samo prvih nekaj dni hujšanja, ko ima telo še veliko odvečnih zalog vode.

Čas je zagotovo najpomembnejša valuta hujšanja. V nobenem primeru sprememb na tehtnici ne sme biti v manj kot 24 urah. Če je, potem izgubljate vodo in ne kilograme, glavna krivca za sto pa sta natrij in ogljikovi hidrati. Natrij, ki ga največ dobimo vezanega na klor, je izredno slab za telo. Zato ne jejte hrane hrane, pa tudi sicer se bolj zadržujte v senci ...

Ne pozabit, da prebava vedno potrebuje najmanj 1 dan, da opravi vse, kar je potrebno. Ne verjemite hujšanji v samo nekaj dneh.

In še zanimivost: če jeste veliko ogljikovih hidratov in soli, potem bo tehtnica ob koncu dneva sicer pokazala manj, vendar pa je to samo začasno. Z ogljikovimi hidrati in soljo ni dobro hujšati.

:-)
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021