Datum: 7.7.2023 10:23:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Katera hrana vas ohladi bolj od sladoleda
Zakaj jeste sladoled? Da bi se ohladili? Raje jejte kaj bolj zdravega z več vitamini in minerali in predvsem z manj ogljikovimi hidrati.
Če dobro razmislite, hitro pridete do ugotovitve, da sladoled ni sladica, ki bi jo lahko jedli vsak dan. Še zlasti to velja za sladolede iz kioskov, ki vsebujejo veliko sladkorja. Nekoliko boljša slika je pri domačih sladoledih, kjer veste, katere komponente ste uporabili, pa vendar je veliko bolje, če se namesto s sladoledom poskusite ohladiti s čim drugim, bolj zdravim.

Ajdina solata
Ajda je veliko bolj zdrava od ostalih žitaric. Priporočajo jo predvsem ljudem na dieti. Skuhajte ajdo, odcedite in počakajte, da se ohladi. Dodajte na majhne kocke narezan paradižnik, kumare, sok limone, vse skupaj premešajte in za uro ali dve dajte v hladilnik. Dobili boste izvrstno osvežilno in hranljivo solato.

Lubenica
Lubenice so pravi poletni zaklad. Polne so vode, vitaminov, mineralov. So izvrstna pijača, sladica, lahko tudi cel obrok. Še posebej izvrstna je, če jo kombinirate z zeljem in rozinami. Dobili boste izvrstno poletno solato neobičajnega, a prijetnega okusa.

Kumare
Poleg lubenic so kumare enako bogate z vodo in hranljivimi snovmi, poleg tega delujejo na telo zelo osvežilno in čistilno. Kombinirajte jih z jajčevci in bučkami.

Paradižnik
Tudi paradižnik je zelo osvežujoč. Odličen je v kombinaciji s praktično vso zelenjavo. Dober je surov, kot tudi kuhan. A najboljši je sam v kombinaciji s čebulo in zdravim olivnim oljem.

Grenivka
Grenivke so nekoliko grenkega okusa, vendar ji prav to daje svežino. Poleg tega so grenivke bogate z vitamini, so učinkovite pri hujšanju, zmanjšujejo apetit, urejajo prebavo ... Grenivko je najbolje jesti svežo in brez dodatkov.
vkj


Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021