Datum: 29.7.2021 6:56:44 - Rubrika: Zdravje, lepota
Črna limonada, ki obeta čudeže
Vpliv te limonade na organizem je resnično nenavaden, kot je tudi nenavaden izgled. Naredite svojo črno limonado in jo preizkusite ...
Črna limonada je bila pred stoletji zelo priljubljena preventivna pijača, pa tudi zdravilo. Potem je sledilo navdušenje nad sladkimi pijačami nenavadnih barv, vendar se zdi, da se trend ponovno obrača: vse bolj so v modi črne stvari (črna kumina, črni česen, celo črni hamburger). A črna limonada je vendarle kraljica vseh pijač, četudi je črna.

Limonada že sama po sebi zbija apetit, pospešuje metabolizem, deluje čistilno in topi maščobe. Z limonadami lahko tudi hujšate. Ima ogromno vitaminov, pa tudi vlaknin, najboljša lastnost vsake limonade, ki jo popijete na tešče, pa je, da skrči želodec in ne boste imeli težav s prehrano.

Sestavine za črno limonado:
  • 1 liter ohlajene in prekuhane vode
  • sok 2 do 4 limon (odvisno od okusa)
  • 1/4 žličke aktivnega oglja
Priprava:

Vse sestavine zmešajte in ponudite hladne. Količino limoninega soka lahko prilagajate svojemu okusu, zapomnite pa si, da limon ni nikdar preveč. Najboljši učinki bi bili, če bi pili samo limonin sok brez vode. A nikar se ne silite v to, ker morate itak na dan popiti vsaj 2 litra vode.Kot vidite, je osrednja sestavina črne limonade vendarle oglje. Aktivno oglje, ki mu mnogi pravijo tudi črno zlati, se uporablja tudi v kozmetiki, pred stoletji pa je bilo to zelo razširjeno in učinkovito zdravilo. Posebnost aktivnega oglja je, da veže nase strupene snovi, zato se uporablja pri zastrupitvah in črevesnih okužbah. Izredno dobro veže nase manjše molekule, težjih pa ne (primer: železo). Prav zaradi svojih selektivnih lastnosti je aktivno oglje tako koristno tudi za vsakdanje uživanje.

In še opozorilo: tudi črne limonade si ne sladkajte. Raje pijte povsem normalno.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021