Datum: 1.8.2023 16:55:05 - Rubrika: Dobro je vedeti
Tako hujšajo nutricistke: hitro in enostavno
Nutricistke so strokovnjakinje za hrano in redko hujšajo. Ko pa jih usoda ujame nepripravljene, se držijo teh 4 nasvetov ...
1. Pospešeni metabolizem
Metabolizem oziroma prebava je ključnega pomena za trdno zdravje, pa tudi predpogoj za uspešno hujšanje. Nutricistke zato dajejo prednost tistim živilom, ki v telesu sprožajo procese termogeneze, to je pojav, ko telo ustvari višek toplote. V to skupino živil sodijo kurkuma, kajenski poper, paprika v prahu, ingver, kardamom ... Vsa omenjena živila tudi pospešujejo celoten prebavni trakt in delujejo protivnetno.

Ob tem je potrebno dodati, da se nutricistke zelo dosledno držijo pravila, da nobene hrane ne solijo. Tudi solate ne!

2. Maščobne obloge
Iskreno se poglejte v ogledalo in se vprašajte, kje se vam nabira največ maščob. Odgovor na to vprašanje je tudi odgovor, kako se te maščobe znebiti. Ključ do uspeha je več gibanja (vsak dan vsaj pol ure sprehoda in 10 minut hitre hoje, ne teka!). Dejstvo namreč je, da maščobne obloge niso nič drugega, kot zaloga energije, ki si jo telo nakopiči. Za zdravo hujšanje je zelo pomembno, da se ustvari pretok energij. Toliko energije, kot zaužijete, vsaj toliko je tudi potrošite.

3. Stop lakoti!
Verjetno najpomembnejša stvar vsake hujševalne diete je, da ne smete stradati. Če ste med shujševalno dieto lačni, potem nekaj ni v redu. Nobena dieta do sedaj, ki je temeljila na odrekanju, ni obrodila sadov. Prav zato je zelo pomembno, da jeste vsaj 5 obrokov dnevno (lahko tudi več!), je pa res, da seštevek vseh kalorij ne sme presegati predpisane vrednosti. Jejte nizkokalorična živila z veliko vlaknin in veliko vode. K taki zelenjavi kombinirajte se jogurt in zmleta lanena semena, vse ti pa zmešajte v okusen zelenjavni smuti.

Vso hrano jejte počasi, obrok pa naj traja vsaj 30 minut.

4. Ni se vam treba odreči sladkega
S sladkimi jedmi ni nič narobe, če so zdrave. Zmotno je mišljenje, da so sladka živila škodljiva. Ni res! Škodljiva je procesirana hrana s prevladujočimi umetnimi sladili. Nutricistke brez težav pojedo veliko lubenic, ker so bogate z vlakninami, vitamini, minerali, skupaj s tem pa gre tudi naravni sladkor. Ne pozabit, da sladkor daje telesu energijo in vsako telo potrebuje energijo.

Kaj jesti?

Pripravite si kombinacijo lubenice, jabolka in medu.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021