Datum: 6.6.2022 10:17:01 - Rubrika: Dobro je vedeti
Čudovita kombinacija mineralne vode in sadja
Poskusite se osvežiti s to čudovito kombinacijo z neverjetno močjo. Samo s tem lahko iz sadja vsrkate za več kot 80 % vitaminov in mineralov.
Testi, ki so jih naredili v več raziskovalnih inštitutih od Španije do Azerbajdžana, so potrdili isto: telo lahko vsrka za 80 odstotkov več hranilnih snovi, če ga kombinirate z mineralno vodo.

Prav neverjetno je, kako se organizem sprosti in dobesedno vpije vse hranilne snovi. Dejstvo je, da so mineralne vode malenkost kisle, v kombinaciji z običajno vodo pa se v telesu sproži naravni proces samoobnovitve. Kaj to pomeni?

V manj kot minuti in pol se izboljša krvni obtok. Več je v telesu natrija in kalcija. Izredno pomembni so elektroliti, ki jih je v mineralni vodi sicer veliko, a ne dosežejo namena, ker telo ni pripravljeno nanje. Kombinacija s sadjem ne poveča količine antioksidantov in vitaminov, se pa poveča absorpcijska sposobnost črevesja, ki iz iste količine hrane vpije bistveno več - razlika je celo do 85 odstotkov v korist mineralne vode. Poleg tega taka pijača v telesu deluje alkalno, kar je zelo pomembno, če jeste preveč kisle hrane (to je v času piknikov in žar pojedin zelo pogosto).

In še eno dobro stvar je treba izpostaviti, gre pa za vse, ki v službi veliko presedite: ta napitek deluje tudi rahlo odvajalno, predvsem pa se s tem lahko zelo hitro znebite odvečne vode nogah (še posebej v gležnjih).

In kako pripraviti mineralno vodo s sadjem?

Različno sadje narežite na manjše kocke. Te kocke vendarle naj ne bodo premajhne, ker je dobro, da sadje pred tem v ustih še malo grizete (s tem aktivirate proces fermentacije). Sadje dajte približno do tretjine v kozarček. Do dveh tretjin nalijte mineralno vodo, zadnja tretjina pa naj bo ohlajena običajna voda iz pipe. Zelo pomembno je, da sta mineralna voda in navadna voda v razmerju 1 : 1.

Vse skupaj dobro premešajte in popijte.

Poskusite. Okusno je.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021