Datum: 1.6.2022 18:52:37 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj poleg hitre hrane ne smemo piti kave
Čeprav na videz ni povezave, pa raziskave kažejo, da ima kava zelo negativen učinek pri prebavni hitre prehrane ...
Kanadski strokovnjaki so naredili raziskavo o vplivu hitre hrane na organizem in odkrili nenavadno stvar. A pojdimo po vrsti.

Hitra ali ulična hrana je lahko zelo zdrava, vendar si zanjo moramo vzeti čas, jo jesti počasi (najmanj pol ure) in predvsem brez stresa. Poleg tega je zraven vedno bolje piti vodo, kot sladke gazirane pijače, v nobenem primeru pa ne pijte kave.

Če že morate, potem kavo popijte vsaj 10 minut pred glavno jedjo.

Kanadčani so namreč izmerili, da se nivo glukoze v krvi poveča za skoraj 30 odstotkov, če pijete kavo in jeste jedi iz restavracij s hitro prehrano. Če med jedjo popijete za 2 skodelici kave (to je dobrih 2 dcl), potem glukoza naraste tudi za 50 odstotkov in več, kar pa je že nevarna meja tudi pri zdravih ljudeh.

Poleg tega raziskovalci opozarjajo, da je kombinacija hitre hrane in kave škodljiva tudi zato, ker organizem ne more predelati enostavnih ogljikovih hidratov in sladkorja, pa gredo te snovi direktno v kri, ali pa v maščobne blazinice (rezervna energija). Najnevarnejše pa je dejstvo, da se to isto zgodi tudi z rakotvornimi snovmi, ki prav tako ostajajo v organizmu in se jih zlepa ne moremo znebiti.

Ob tem je dobro vedeti, da vsakič, ko je v hrani presežek nezdravih maščob, pride do občutnega upada absorpcijske sposobnosti telesa, kar povzroči, da organizem ne dobi dovolj hranilnih snovi in boste hitro lačni. Če pa je to v kombinaciji s kofeinom, pa je zato upočasnitev tudi do 2-krat.

In še nekaj so ugotovili raziskovalci: učinek hitre hrane v telesu traja približno 5 ur, kar pomeni, da v tem času ni dobro popiti nič takega, kar vsebuje kofein (tudi energijske pijače ne).
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021