Datum: 30.6.2023 16:45:45 - Rubrika: Dobro je vedeti
Dieta za lene: kako shujšati brez truda
Dieta za lene pomeni, da vam ni treba telovaditi, tudi prehrane vam temeljito ni treba spremeniti, po 5 dneh pa boste lažji za 5 kilogramov. Aha, pa lačni ne smete biti ... Sliši se obetavno, kajne?
Hujšanje brez truda je sicer populistični naslov, ki pa v sebi skriva zrno resnice. Dieta je namreč nastala za tiste, ki se iz različnih vzrokov ne morejo zadostno gibati (nosečnice, bolniki v bolnišnici, tudi starostniki), a se je hitro izkazalo, da lahko koristi tudi takim, ki pridejo domov utrujeni in sta jim hladilnik in televizor najljubša prijatelja.

Verjemite, da se splača zamisliti nad spodnjimi pravili. Čim prej se jih začnite držati, pa vam bo postava neizmerno hvaležna.

Pravilo številka 1: pijte dovolj vode
Voda je zelo pomemben dejavnik pri hujšanju. Samo, če ima telo dovolj tekočine, lahko tudi hujša. Zato pijte čim več oziroma malo več, kot je za vašo postavo optimalno.Pri pitju pa upoštevajte še nekaj ... 20 minut pred vsakim obrokom, tudi pred malico ali prigrizkom, popijte kozarec tople vode, eno uro po obroku (tudi najmanjših) pa popijte skodelico zelenega čaja.

Pravilo številka 2: prehrana
Dobra stvar diete za lačne je, da ne smete nikdar stradati in nikdar ne smete biti lačni. Jesti morate vsaj 5 obrokov in to vse dni ob isti uri! Res je, da lahko jeste med 8. in 20. uro, vmes pa ne. Poleg tega ne smete jesti nič, kar je iz moke, nič ocvrtega, nič iz živalskih maščob in nič sladkega. Tega pravila se morate res natančno držati, ker lahko že samo žlička sladkorja uniči ves vaš trud.

Pri tem pravilu je še pomembno, da se ga držite vsaj 5 dni, potem pa se lahko kak dan malenkost pregrešite. A nikar ne pretiravajte. Če vas želja po sladkem preveč vznemirja, si zmešajte navadni jogurt z žličko al dvema medu. Tudi solate zmanjšujejo željo po sladkem ...

Pravilo številka 3: jejte toliko, kolikor lahko primete v pest
Ljudje smo različni in težko je nekomu, ki ima sto kilogramov in je visok dva metra predpisati isto količino hrane, kot tistemu, ki je manjše rasti. Zato nutricisti predlagajo, da je vaša pest najbolj optimalno merilo (3 pesti za zajtrk in kosilo, 2 pesti za večerjo in 1 pest za obe malici). Porcije naj bodo tolikšne, kot lahko hrane primete v pest. S to metodo merite izključno hrano, ki ni zelenjava, med zelenjavo pa omejeno jejte vse, kar raste pod zemljo (še zlasti to velja za krompir). Edina stvar, ki jo lahko jeste v neomejenih količinah, je zelena zelenjava (špinača, solata, brokoli ...).

In še kalorije ... Štejte jih. Na dan jih ne smete pojesti več, kot 80 odstotkov predpisane količine. V praksi to pomeni, da na dan pojejte 500 kalorij manj, kot je predpisano.Če se boste držali teh pravil, vam mnogi nutricisti zagotavljajo, da boste v 5 dneh shujšali za 5 kilogramov.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021