Datum: 12.6.2022 16:59:19 - Rubrika: Dobro je vedeti
Samo z eno pestjo gozdnih jagod lahko rešite ...
Prav neverjetna je moč pravih gozdnih jagod, zadostuje pa že samo ena pesta. Splača se jih nabrati (in pojesti).
Ste vedeli, da so gozdne jagode samo ena od 400 danes poznanih sort jagod? In ne samo to! Kljub dejstvu, da poznamo toliko različnih jagod, pa imajo prav vse svoje izjemne zdravilne moči. Zanimivo ob tem je tudi, da niso vse jagode za vse bolezni.

Problem gozdnih jagod je, da so bistveno manjše od tistih iz domačega vrta. Vsebujejo izredno veliko vitamina C, vejo vitaminov B, E, karoten, flavonoide, železa, kalcija, kalija, fosforja, mangana, tanina, triterpena, pentozana ... Četudi vsega tega ne bi bilo, bi že samo količina mangana odtehtala zdravilno moč jagod. Mangan v jagodah namreč krepi metabolizem, možgane, pomirja živce, ožilje ...

Za naravne gozdne jagode velja še nekaj. Vsebujejo namreč res ogromno antioksidantov, znanstveniki pa so potrdili, da predvsem zaradi elaginske kisline lahko z njimi celo pozdravimo bolnika s tumorjem ali rakom.

Preden pa pest jagod pojeste, bodite izredno previdni pri pripravi. Gozdne jagode so namreč izredno občutljive. Obvezno jih operite v mlačni vodi, nikar pa ne v vroči.

Gozdne jagode dokazano uničujejo rakave celice, izboljšujejo pretok krvi, čistijo črevesje, jetra, ledvice in pospešujejo metabolizem. Gozdne jagode bi morali jesti 3-krat na teden.

Za konec pa še pomembno vprašanje: kako pripraviti napitek iz gozdnih jagod?!

Odgovor bo mnoge presenetil. Gozdne jagode so najboljše sveže. Nikar ne delajte iz njih smutijev, ne dodajajte smetane, tudi z drugim sadjem jih ne mešajte. Pustite jim, da dozorijo po naravni poti in dobili boste največ.

In dober tek.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021