Datum: 30.7.2021 20:51:51 - Rubrika: Dobro je vedeti
Koliko korakov dnevno morate narediti, da bi hujšali?
Ali ste vedeli, da lahko samo s hojo hujšate? Seveda morate pri tem upoštevati še nekaj pravil ...
Pozabite na diete in komplicirane shujševalne kure. Hujšate lahko tudi tako, da štejete korake, kar pa lahko storite s sodobnimi pametnimi telefoni, namenskimi zapestnicami ... Poleg tega je treba upoštevati: več boste hodili, manj boste sedeli. Sedimo namreč v službi, v avtu, zvečer pred televizorjem ... Sodoben človek več sedi, kot stoji. Pravzaprav več sedi, kot spi.

Znanstveniki so izračunali nekaj ključnih parametrov, ki se jih je treba držati, če želite hujšati s hojo.

15.000 korakov dnevno
Raziskovalci iz univerze v Tennesseeju v ZDA so izračunali, da je za hujšanje potrebno minimalno dnevno število korakov 15.000. Morda se vam zdi ta številka visoka, vendar morate šteti tudi korake, ki jih naredite doma po kuhinji, stanovanju ... Pravzaprav so ti koraki še bolj pomembni, ker to pomeni, da ne posedate na kavču pred televizorjem. To je največji greh vsake shujševalne diete.

Hodite vsaj 3x po 20 minut
Ni vseeno, ali hodite eno uro na dan, potem pa obležite pred televizorjem. Najbolje je, da korake pridobivate čez cel dan. Na raziskovalnem inštitutu Georgea Washingtona v ZDA so izračunali, da bi po vsakem obroku morali na 15-minutni sprehod. V tem času telo razgradi in predela ves sladkor, ki se je pojavil v krvi, pa tudi preproste ogljikove hidrate, ki so najbolj krivi, da se redimo. Kompleksni ogljikovi hidrati, ki se počasi razgrajujejo in telesu dajejo energijo še več ur po zaužitju, niso problematični.

In še eno stvar so odkrili ameriški raziskovalci: po 15-minutnem sprehodu po obroku ne boste čutili nobene potrebe po sladkem.

Hoja navzgor
Hoja navzgor je najboljša vrsta sprehoda. Povzpnite se na bližnji hrib, hoja po stopnicah, tudi gozdne poti, ki se vzpenjajo in spuščajo ... Vsako vzpenjanje pomeni, da morate dvigovati še svojo težo, kar pomeni, da porabite več kalorij, hkrati pa pospešujete metabolizem in obnavljate mišice. Raziskovalci svetujejo, da se vsak drugi dan namesto po ravnem odločite za kak manjši vzpon. Pomaga denimo, da tečete do 50. nadstropja (seveda to pomeni, da lahko tečete 10x do 5. nadstropja).

1600 kalorij
Hoja brez kontrole pri prehranjevanju ni veliko vredna. Hujšanje s hojo zahteva tudi, da na dan ne pojeste več kot 1200 do 1600 kalorij, kolikor telo potrebuje za optimalno delovanje.

In še ena pomembna stvar: ni dovolj, da se intenzivno sprehajate in pazite na kalorije samo med vikendom. Hujšanje s hojo mora postati vaš način življenja. 1600 kalorij na dan je 500 kalorij manj, kot je optimalno. Pri tem upoštevajte, da je kilogram teže približno 7500 kalorij ...

Hujšanje je dolgotrajen in predvsem naporen podvig.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021