Datum: 29.5.2022 6:46:34 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj je banana za zajtrk slaba ideja
Pogosto slišimo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva in, da bi morali pojesti vsaj banano. žal to ne drži.
Banane so zdrave. O tem se strinjajo vsi nutricistni sveta. Vendar pa najnovejše raziskave odkrivajo še nekaj več. V bananah je namreč 25 odstotkov sladkorja, zaradi česar banane spadajo med živila, ki povzročajo zmerno kislost. To pa je glavni razlog, zakaj dneva ni dobro začeti z bananami.

Raziskave kažejo, da je veliko bolje začeti dan z živili, ki topijo maščobe in prav tako dajo telesu dovolj energije, da se čez nekaj ur ne boste počutili lačni in utrujeni.

Povedano drugače: če za zajtrk pojeste banano, ali dve, potem to ni dobro. Če pa poleg pojeste še malo zdravih maščob in nekaj mineralov in vitaminov, pa lahko nevtralizirate kisline iz banan in tako povečate vpojnost mineralov iz banan, kot so kalij, vlaknine in magnezij. Zelo pomembno je, da nevtralizirate sladkor in v telesu preprečite energijski cunami, ki ima pogosto negativne posledice (povišan sladkor v krvi, holesterol, visok pritisk ...).

Nutricisti zato priporočajo, da je banane najbolje kombinirati z avokadom in začimbami. Avokado namreč vsebuje veliko zdravih maščob, zlasti omega-3 maščobne kisline, v začimbah pa najdemo veliko mineralov, ki so dobrodošli v vsakem organizmu. Poleg cimeta se k bananam odlično podajo tudi kakav, kokosovi kosmiči, vanilia, med, agavin in javorjev sirup (brez dodanega sladkorja).

Za konec pa še opozorilo: nikar za zajtrk ne pijte kupljen pomarančni sok, ker ima preveč sladkorja in drugih aditivov. Prav tako ne jejte pekovskega peciva in krofov, ker to zadržuje vodo v telesu, je težko prebavljivo in zelo siromašno z nutricističnimi elementi. Povsem na koncu pa si zapomnite, da tudi mastnih in težkih živil ni dobro jesti za zajtrk, ker s tem prav ničesar ne prispevate k vitkejši liniji, četudi ste čez dan še tako aktivni.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021