Datum: 30.3.2022 6:53:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
Sok, ki odganja kronično nespečnost
Gre za visoko kakovosten sok z veliko aminokislinami, minerali, preprečevalci vnetij in pospeševalci prekrvavitve. V soku sta samo dve sestavini. Ju prepoznate?
Ta napitek je pravi strup za spomladanske tegobe. Raziskava, ki so jo leta 2011 povzeli pri Delu, kaže, da ima skoraj tretjina Slovencev (to je več kot 600.000 ljudi) težave s slabim spancem, zjutraj se zbujajo utrujeni in nejevoljni, dogaja pa se jim, da med vikendom, ko bi lahko dlje spali, ne morejo ostati med rjuhami. Eni jutranjemu zgodnjemu vstajanju rečejo "navada je železna srajca", poznavalci pa vedo, da se tem lahko skriva stres, ki ne popusti tudi, ko nismo v službi. To je samo znak, da se nam je stres že tako globoko zasidral v psihi, da se brez daljšega dopusta ni mogoče otresti težav.

Omenjena raziskava tudi razkriva, da Slovenski moški zaspijo skoraj enkrat prej, kot ženske. Med mladimi je sicer težav z nespečnostjo manj, vendar je 13 odstotkov kronično nenaspanih mladih zaskrbljujoče. To namreč pomeni, da s svojim spancem ni zadovoljen vsak osmi mladi, z leti pa ta številka samo še narašča (Slovenci spadamo med narode, ki najmanj spijo, kar pomeni, da smo na delovnem mestu sitni, razdražljivi in posledično tudi manj produktivni).

Pa vendar ... Kako se zjutraj zbuditi svež in spočit?

Kot rečeno, potrebujete:
  • 1 bio banana
  • 1 žlico cimeta
  • 1 liter vode
Priprava:

Banano dobro operite in jo skupaj z lupino narežite na kolobarje. Banano prelijte z vodo in na majhnem ognju pustite, da vre 10 minut. Po tem banano z vodo odstavite in počakajte, da se ohladi pri sobni temperaturi.

Priporočljivo je, da napitek spijete eno uro pred zadnjim obrokom in eno uro pred spanjem.

Ne smemo pozabiti, da imajo banane pod lupino veliko kalija, železa, kalcija in drugih mineralov, ki pomagajo pri spanju, sproščajo ...

Poskusite, pa dober tek in na zdravje!
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021