Datum: 30.3.2023 6:13:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
Sok, ki odganja kronično nespečnost
Gre za visoko kakovosten sok z veliko aminokislinami, minerali, preprečevalci vnetij in pospeševalci prekrvavitve. V soku sta samo dve sestavini. Ju prepoznate?
Ta napitek je pravi strup za spomladanske tegobe. Raziskava, ki so jo leta 2011 povzeli pri Delu, kaže, da ima skoraj tretjina Slovencev (to je več kot 600.000 ljudi) težave s slabim spancem, zjutraj se zbujajo utrujeni in nejevoljni, dogaja pa se jim, da med vikendom, ko bi lahko dlje spali, ne morejo ostati med rjuhami. Eni jutranjemu zgodnjemu vstajanju rečejo "navada je železna srajca", poznavalci pa vedo, da se tem lahko skriva stres, ki ne popusti tudi, ko nismo v službi. To je samo znak, da se nam je stres že tako globoko zasidral v psihi, da se brez daljšega dopusta ni mogoče otresti težav.

Omenjena raziskava tudi razkriva, da Slovenski moški zaspijo skoraj enkrat prej, kot ženske. Med mladimi je sicer težav z nespečnostjo manj, vendar je 13 odstotkov kronično nenaspanih mladih zaskrbljujoče. To namreč pomeni, da s svojim spancem ni zadovoljen vsak osmi mladi, z leti pa ta številka samo še narašča (Slovenci spadamo med narode, ki najmanj spijo, kar pomeni, da smo na delovnem mestu sitni, razdražljivi in posledično tudi manj produktivni).

Pa vendar ... Kako se zjutraj zbuditi svež in spočit?

Kot rečeno, potrebujete:
  • 1 bio banana
  • 1 žlico cimeta
  • 1 liter vode
Priprava:

Banano dobro operite in jo skupaj z lupino narežite na kolobarje. Banano prelijte z vodo in na majhnem ognju pustite, da vre 10 minut. Po tem banano z vodo odstavite in počakajte, da se ohladi pri sobni temperaturi.

Priporočljivo je, da napitek spijete eno uro pred zadnjim obrokom in eno uro pred spanjem.

Ne smemo pozabiti, da imajo banane pod lupino veliko kalija, železa, kalcija in drugih mineralov, ki pomagajo pri spanju, sproščajo ...

Poskusite, pa dober tek in na zdravje!
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021