Rubrika: Dobro je vedeti
7 kombinacij, ki preklopijo telo iz zimskega režima v poletnega
Pozimi potrebuje telo povsem drugačno vrsto energije, kot poleti, pri spomladanskem preklopu med režimoma pa se pogosto pojavijo zoprne bolezni. Izognite se jim!
Pozimi potrebuje telo predvsem energijo, ki ga ogreje. Prav zato se do pomladi zaloge vitaminov in mineralov občutno zmanjšajo, poleg tega pa se povečajo maščobne obloge, ki jih poleti "ne potrebujemo". Zato je vsakršno hujšanje, če ste le dovolj dosledni, zelo dobrodošlo, ker telesu pomagate, da se znebi balasta, hkrati pa z zdravo in vitaminsko hrano preklopite organizem na razmere, ko ni treba več delati zalog. Če torej želite iz hrane dobiti energijo, ki vam bo pomagala pri prehodu na poletni režim, potem upoštevajte spodnje nasvete:

1. Jabolko + čokolada
Kombinacija jabolka in čokolade krepi imunski sistem, spodbuja delovanje srca in ožilja, krepi um in zmanjšuje tveganje za nastanek raka. To je ena najbolj zdravih kombinacij, ki poleg tega še pomlajuje, vendar samo, ko kombinirate s čokolado s 70 odstotki kakava ali več.

2. Ovsena kaša + pomarančni sok
Ovsena kaša v kombinaciji s sveže stisnjenim pomarančnim sokom je izredno bogat vir fenola. Ta izboljšuje prebavni sistem, kombinacija obeh pa je izreden čistilec toksinov.

3. Paradižnik + jetra
Če vas daje kronično pomanjkanje železa, utrujenost, težave z ožiljem, srcem, potem je ta kombinacija kot nalašč za vas. Vsebuje veliko askorbinske kisline, kar olajša tudi težave z dihanjem in je zaradi kopice zdravih mineralov in vitaminov to ena najhitrejših bližnjic do uravnotežene krvne slike.

4. Peteršilj + limone
Na drobno sesekljajte peteršilj in ga pomešajte s sokom limone. Prelijte z mlačno vodo in popijte. Ta kombinacija ima veliko vitamina C, deluje kot diuretik, kar pomeni, da čisti organizem pospešuje metabolizem in krepi imunski sistem.

5. Paradižnik + olivno olje
Likopen v paradižniku izboljša delovanje srca in ožilja, skupaj z olivnim oljem pa pospešuje prebavo in prezgodnje staranje. Najpomembnejša lastnost kombinacije obeh živil pa je, da preprečuje nastanek krvnih strdkov in tumorjev.

6. Zelenjava + jogurt
Najboljši je domač jogurt v katerega lahko primešate nekaj dodatkov: korenček, špinačo, zelje, celo zeleno solato ... Zelenjava namreč ima veliko vlaknin, kar pomaga absorbirati kalcij in še nekaj drugih elementov potrebnih za trdno zdravje. Poleg tega zelenjava in jogurt izboljšujejo prebavo, krepijo imunski sistem in počutje.

7. Avokado + špinača
Špinača je izjemen vir železa, mineralov in vitamina A, ko pa k temu dodamo še avokado, bodimo izredno učinkovit in zelo sitosten obrok. Špinača naj bo surova (dobro jo le operite), pri avokadu pa imate polovičko dovolj. Špinačo sesekljajte, dodajte avokadov pire in pojejte pol ure pred spanjem.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023