Datum: 29.3.2023 19:58:57 - Rubrika: Dobro je vedeti
OPOZORILO: 7 načinov, kako vam telo pove, da je polno strupov
Telo nam samo sporoča, kdaj je potrebno notranje čiščenje, a če ne prepoznate teh znakov, boste slabo delali samo sebi.
1. Nespečnost
Kopičenje toksinov (to velja še posebej za estrogen) je pogosto vzrok za nespečnost. Če imate težave s spanjem, je lahko to znak, da morate očistiti jetra. Jetra so pogosto povezana z nespečnostjo. Piti bi morali zelenjavne sokove iz brokolija, ali cvetače.

2. Letargija
Letargija je stanje kronične utrujenosti, nedejavnosti, duševne otopelosti. Vsakdo je že imel takšna obdobja in spomladi je tega še več, ker telo pozimi akumulira drugačno vrsto energije, ko pa se začne lepo vreme, pa mora preklopiti na poletni režim. Najpogostejša napaka je, ko ljudje ta problem rešujejo s kofeinom in tavrinom, kar samo še poslabša stanje. če se torej že zjutraj zbujate utrujeni, potem potrebujete eno učinkovito čistilno dieto ter čim več sveže hrane in sadja.

3. Glavoboli
Ponavljajoči glavoboli so eden najbolj tipičnih znakov zadrževanja toksinov v telesu. Rešitev je samo razstrupljanje telesa in več vitaminsko bogate hrane, vključno z vitaminom D, kar pomeni vsaj pol ure sprehoda v naravi.

4. Težave s kožo
Težave s kožo so simptom, da se pod njo nekaj dogaja. Ko je v telesu preveč strupov, jih telo želi izločiti po običajni poti (skozi prebavni trakt), tam kjer ne gre, pa tudi skozi kožo. Če se vam pojavljajo izpuščaji, mozolji, akne, to samo pomeni, da morate razstrupiti telo in bodo te nadlogo same izginile. Koža je vendarle naš največji organ in v primeru notranjega čiščenja zelo pomemben.

5. Rumen ali bel jezik
Jezik je tudi zelo pomemben organ pri odkrivanju toksinov v telesu. Nepravilno prehranjevanje namreč hitro zmoti sluz v prebavnem sistemu, to pa se najprej vidi kot obarvan jezik. Bolj kot imate zjutraj obarvan jezik, več toksinov imate v sebi.

6. Maščoba okoli trebuha
Se vam zdi, da ste se to zimo bolj poredili, kot običajno? Maščobe okoli trebuha so tudi eden od načinov, kako se telo bori s toksini in, kako se jih skuša znebiti. Zato pa je spomladi zelo priporočljivo, da vsaj za kak teden, ali dva poskusite vztrajati na shujševalni dieti.

7. Potenje
Se potite, čeprav zunaj še ni posebej vroče? Tudi to je eden od znakov, kako se želi telo znebiti toksinov. Zaradi strupov se hitro pregreje, čeprav se v resnici ne bi smelo. Tako lahko na nekaterih delih pride do podhladitev in najrazličnejših vnetij.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021