Datum: 29.3.2022 20:58:57 - Rubrika: Dobro je vedeti
OPOZORILO: 7 načinov, kako vam telo pove, da je polno strupov
Telo nam samo sporoča, kdaj je potrebno notranje čiščenje, a če ne prepoznate teh znakov, boste slabo delali samo sebi.
1. Nespečnost
Kopičenje toksinov (to velja še posebej za estrogen) je pogosto vzrok za nespečnost. Če imate težave s spanjem, je lahko to znak, da morate očistiti jetra. Jetra so pogosto povezana z nespečnostjo. Piti bi morali zelenjavne sokove iz brokolija, ali cvetače.

2. Letargija
Letargija je stanje kronične utrujenosti, nedejavnosti, duševne otopelosti. Vsakdo je že imel takšna obdobja in spomladi je tega še več, ker telo pozimi akumulira drugačno vrsto energije, ko pa se začne lepo vreme, pa mora preklopiti na poletni režim. Najpogostejša napaka je, ko ljudje ta problem rešujejo s kofeinom in tavrinom, kar samo še poslabša stanje. če se torej že zjutraj zbujate utrujeni, potem potrebujete eno učinkovito čistilno dieto ter čim več sveže hrane in sadja.

3. Glavoboli
Ponavljajoči glavoboli so eden najbolj tipičnih znakov zadrževanja toksinov v telesu. Rešitev je samo razstrupljanje telesa in več vitaminsko bogate hrane, vključno z vitaminom D, kar pomeni vsaj pol ure sprehoda v naravi.

4. Težave s kožo
Težave s kožo so simptom, da se pod njo nekaj dogaja. Ko je v telesu preveč strupov, jih telo želi izločiti po običajni poti (skozi prebavni trakt), tam kjer ne gre, pa tudi skozi kožo. Če se vam pojavljajo izpuščaji, mozolji, akne, to samo pomeni, da morate razstrupiti telo in bodo te nadlogo same izginile. Koža je vendarle naš največji organ in v primeru notranjega čiščenja zelo pomemben.

5. Rumen ali bel jezik
Jezik je tudi zelo pomemben organ pri odkrivanju toksinov v telesu. Nepravilno prehranjevanje namreč hitro zmoti sluz v prebavnem sistemu, to pa se najprej vidi kot obarvan jezik. Bolj kot imate zjutraj obarvan jezik, več toksinov imate v sebi.

6. Maščoba okoli trebuha
Se vam zdi, da ste se to zimo bolj poredili, kot običajno? Maščobe okoli trebuha so tudi eden od načinov, kako se telo bori s toksini in, kako se jih skuša znebiti. Zato pa je spomladi zelo priporočljivo, da vsaj za kak teden, ali dva poskusite vztrajati na shujševalni dieti.

7. Potenje
Se potite, čeprav zunaj še ni posebej vroče? Tudi to je eden od znakov, kako se želi telo znebiti toksinov. Zaradi strupov se hitro pregreje, čeprav se v resnici ne bi smelo. Tako lahko na nekaterih delih pride do podhladitev in najrazličnejših vnetij.
Erika Volk
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021