Datum: 7.3.2022 14:56:12 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kombinacije za super-hitro hujšanje
Kilogrami se bodo s temi kombinacijami topili kar sami od sebe - vredno poskusiti
Predstavljamo vam nenavadne kombinacije živil s katerimi boste lahko hujšali tudi do pol kilograma na dan, na teden pa se boste znebili treh kilogramov. Posebnost teh kombinacij pa je, da bodo jedi zato okusnejše, vi pa se boste spraševali, zakaj tega niste že prej poskusili.

K tem jedem pa je treba dodati še eno opozorilo. Spodnje kombinacije jedi ne smete mešati z ničemer drugim, ker bi s tem zmanjšali shujševalni vpliv.

A preden se lotimo zdravih kombinacij, si obvezno zapomnite, čemu se morate ogibati:
  • nikdar skupaj ne jejte beljakovin in ogljikovih hidratov (na primer hamburgerji)
  • nikdar ne mešajte dveh vrst proteinov, kot sta denimo slanina in jajca
  • izogibajte se kombinaciji beljakovin in škroba (kot sta na primer piščanec in testenine)
  • nikdar ne kombinirajte sladkorja in maščob (to kombinacijo najdemo pri sladoledih in pekovskih izdelkih)
  • in še najpomembnejše opozorilo: sadja ne mešajte z ničemer drugim (največ škode si boste naredili na primer z jagodami s sladoledom, ali smetano)
Kaj pa zdrave kombinacije?

1. Tuna + ingver
Ingver pospešuje praznjenje želodca in blokira enicme, ki spodbujajo vnetja. Tuna vsebuje veliko omega-3 maščobnih kislin, ki preprečujejo, da bi se maščobe nabirale v predelu trebuha. Ingver in tuna sta idealna hrana za hujšanje.

2. Špinača + avokado
Obe sestavini močno zavirata apetit, poleg tega obe pomagati pri uravnavanju holesterola. Ta kombinacija ima izredno veliko vitamina B in E ter kalija in železa. Njun glikemični indeks je izredno nizek, občutek sitosti pa bo trajal veliko dlje, kot pri katerikoli drugi hrani.

3. Stročnice + koruza
Stročnice imajo veliko vlaknin, kar zagotavlja dolgotrajen občutek sitosti. Čeprav koruza vsebuje veliko škroba, pa absorbira ogromne količine glukoze in tako zmanjšuje kalorično vrednost drugim jedem. Stročnice in koruza močno pospešujeta procese hujšanja.

4. Melona + rdeče grozdje
Melona je izjemen naravni diuretik, ki preprečuje zastajanje tekočine v organizmu. Če jo pomešamo z rdečim grozdjem, ki vsebuje veliko antioksidantov, lahko s to kombinacijo omilimo artritis, zmanjšamo otekline gležnjev, hkrati pa zmanjšamo kopičenje maščob v telesu. Gre za izjemno kombinacijo, ki temeljito očisti organizem.

5. Piščanec + kajenski poper
Piščančje meso je bogato z beljakovinami, kar vam daje občutek sitosti, poleg tega pa vsebuje izredno malo kalorij. Kajenski poper prav tako zavira apetit, a pospešuje izgorevanje maščob. Pri tej kombinaciji bodite kar radodarni s količino kajenskega popra, ki med drugim vsebuje tudi veliko vitamina C, kar bo okrepili tudi vaš imunski sistem.

6. Krompir + poper
Gre za kombinacijo kuhanega ali v pečici pečenega krompirja brez dodanih maščob. Krompir je namreč bogat s kalijem, v tej kombinaciji pa poper preprečuje nastajanje maščobnih celic. Če se torej znajdete na slastni večerji, ki je ne morete zavrniti, si poprajte krompir in boste brez skrbi.

7. Kava + cimet
Cimet vsebuje antioksidante, ki pospešujejo topljenje maščob v predelu trebuha, kava pa močno zmanjšuje apetit. Poskusite kak dan preživeti samo ob vodi, kavi in cimetu.

8. Zelenjava + trdo kuhano jajce
Jajca pomagajo pri absorpciji karotenoidov, ti pa pomagajo telesu pri uravnovešanju telesne teže. Poleg tega vas ta kombinacija ščiti pred rakom, neguje kožo, krepi vid ...
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021