Datum: 9.3.2022 14:53:17 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zbogom maščoba okrog trebuhov in bokov
3 utrgani nasveti, kako se znebiti maščobnih oblog a najnevarnejšem delu misije.
Zdravniki in nutricisti so si enotni: če se premalo gibljete in imate pretežno sedeče delo, potem je velika verjetnost, da imate težave z maščobami okoli trebuha in bokih. K sreči obstaja nekaj preprostih nasvetov, kako se teh maščob znebiti.

1. Led
Znanstveniki so odkrili, da so maščobe okoli trebuha razmeroma preproste in kot nalašč za pospešeno izgorevanje. Vse, kar morate storiti je, da si po obroku z ledeno kocko masirate trebuh, oziroma predel kjer želite shujšati, in v tem delu se bo izgorevanje maščob povečalo za približno 300 odstotkov. Pomembno pri tem je le, da se masirate 30 do 45 minut (toliko namreč trajajo osnovni procesi presnove, ki so najbolj odgovorni za to, ali se v telesu nabira maščoba).

Masaža z ledom po obroku je še zlasti pomembna, kadar imate na jedilniku veliko sladkarij, peciva, ocvrte hrane, sokov iz trgovine ... S podhladitvijo se namreč telo samo začne ogrevati, pri čemer porabi več energije, kot sicer, maščobe navznoter pa postanejo hitreje razgradljive.

Ledeno masažo privoščite svoji postavi najmanj 2 tedna in to po vsakem obroku.

2. Hrana
Seveda ni vseeno, kaj jeste. Največjo uslugo si boste naredili, če naslednja dva tedna, kolikor traja minimalen tretma, jeste pretežno belo in suho meso piščanca ali purana, jeste lahko tudi govedino, ribe, uživajte čim več zelene zelenjave, solate, sadja, jajca in mleko z manj maščobe. Upoštevajte še staro ljudsko modrost, da z 10 obroki hrane na dan boste dočakali 100 let.

Deset obrokov na dan je sicer ogromno, vendar pa v imenu velikih trebuhov in obloženih bokov boste vendarle morali nekaj spremeniti s svojim jedilnikom.

Prav tako ne pozabite: če vaše telo na dan potrebuje 2000 kalorij, potem poskrbite, da jih boste tudi zapravili.3. Pijača
Zelo pomembno je, da telo ne dehidrira, čeprav tudi preveč vode ni zdravo. Raziskave kažejo, da je več kot 4 litre tekočine na dan škodljive. še posebej, če uživate sladke in gazirane pijače, pa tudi sok in vino.

Prav zato ne nasedajte pavšalnim ocenam, koliko vode je potrebno popiti, pač pa obstaja preprostejši način. Najprej si izračunajte optimalno količino vode, ki jo potrebuje vaš organizem. Voda je namreč pH nevtralna, ne redi in tudi shujšali ne boste samo zaradi vode. Nato pa približno ocenite, koliko gramov hrane pojeste na dan. Če pojeste 1 kg hrane, potem lahko popijete 1 liter manj tekočine.


In za konec še en nasvet: če se boste držali gornjih nasvetov in boste vsak dan vsaj pol ure preživeli v telovadnici, omejili pa boste tudi večerje (po sončnem zahodu ni dobro jesti), potem lahko v dveh tednih shujšate 3 do 4 kilograme.

In to na mestih, kjer vas odvečne maščobe najbolj nervirajo.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021