Datum: 4.2.2022 10:27:20 - Rubrika: Zdravje, lepota
Čudež z jabolčnim kisom pred spanjem
Neverjetni učinki jabolčnega kisa, ki vam laho močno spremenijo življenje.
Jabolčni kis je lahko izjemno zdravilo katerega potencial premalo poznamo in izkoriščamo. Vsebuje namreč izredno veliko vitaminov B1, B2, A in E, pa tudi kalija in magnezija in ima izjemen učinek na naše telo. Pomirja vneto grlo, preprečuje prebavne motnje, odpravlja slab zadah, celo preprečuje kolcanje, beli zobe, povečuje energijo, pomaga pri hujšanju, pred spanjem pa izredno učinkovito uravnava nivo sladkorja v krvi.

Raziskave so potrdile, da kar 70 odstotkov ljudi, ki so zvečer popili mešanico jabolčnega kisa in vode, ni imelo nikakršnih težav s sladkorno tipa 2. Ni jim bilo treba jemati inzulina, pa tudi počutili so se veliko bolje. Več kot polovici se je že po enem tednu uredil krvni pritisk, zmanjšalo pa se je tudi tveganje za bolezni srca in ožilja.

Kar nekaj študij se je ukvarjalo tudi z vplivom jabolčnega kisa na razvoj rakavih celic. Testi na podganah so pokazali, da so se tumorji zaradi dodatka kisa v hrano zmanjšali za več kot 30 odstotkov. Zaenkrat je to le teorija, ki še ni dokazana, so pa prvi rezultati zelo spodbudni.

Ocetna kislina, ki je glavna aktivna sestavina jabolčnega kisa, razbremeni jetra pri presnovi glukoze. Poleg tega ima anti-glikemični učinek, kar pomeni, da troši več energije, kot je z jabolčnim kisom vnesemo v telo. Zaradi tega boste lažje obvladovali apetit in izjemno hitro hujšali. Testi kažejo, da vam samo ena žlica kisa pomaga "prihraniti" od 200 do 275 kalorij.

Kako torej uživati jabolčni kis?

Vsak večer pred spanjem zmešajte 2 žlici jabolčnega kisa in 1 dcl mlačne vode. To je vse.

Če želite povečati učinek kisa, potem to isto naredite tudi zjutraj na tešče in vsaj 10 minut pred zajtrkom.

Lahko pa upoštevate nasvet nutricistov in zvečer pijete kis razredčen z vodo skupaj s kockami sira. Če bo to vaša zamenjava za večerjo, boste največ naredili za svoje zdravje in postavo.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021