Datum: 15.2.2023 20:51:46 - Rubrika: Dobro je vedeti
Farmacevti svarijo: bolezni dihal še ni konec
Sredi februarja še nikdar ni bil konec zime. Sibirski mraz je le začasno ustavil epidemije, zato zdravniki priporočajo to nenavadno zdravilo ...
Farmacevti opozarjajo, da nekaj toplih dni še ne pomeni, da je zime konec. Kadar nastopi sibirski mraz, je običajno, da se tudi število virusnih obolenj zmanjša. Vendar se takoj, ko temperature spet pridejo nad ničlo, začne nov, običajno še trdovratnejši val obolenj.

Čeprav vas bolezen še ni položila v posteljo, vzemite to opozorilo zelo resno. Poskrbite za večjo čistočo rok, redno prezračujte prostore, jejte veliko vitamina C in ne pozabite na vitamin D. Pomembno je, da pričakate viruse pripravljeni!

Zelo pomemben je tudi podatek, da se z enim poljubom izmenja 50 milijonov bakterij in virusov. Vsakemu valu respiratornih bolezni (gripa, covid, ...) vedno sledi nekaj dni "premirja", potem pa je nov val še močnejši in trdovratnejši. Glavni razlog za skrb pa je predvsem množično poljubljanje na Valentinovo, ki pa ga je bilo letos zagotovo manj ...

Statistike kažejo, da en obolel (sploh ni nujno, da ima že jasno izražene simptome) na Valentinovo okuži 12 ljudi, ti pa potem naprej druge in tretje ... Dobra stvar pri tem so zimske počitnice, saj so otroci vendarle najpogostejši prenašalci bolezni, ki bolezni v enaki meri kot od sovrstnikov, dobijo od svojih staršev. Zimske počitnice močno zajezijo širjenje bolezni.

In kako se ubraniti pred virusi?

Telo v teh dneh največ potrebuje vitamina C in D, potrebuje še veliko cinka, piti morate čim več tekočine, nikar ne jejte antibiotikov, največje presenečenje (za nekatere) pa je priporočilo zdravnikov, da jejte čim več sladoleda. Sladoled namreč znižuje temperaturo, lajša bolečine v grlu, v zimskih mesecih lajša glavobole in deloma tudi zmanjšuje apetit.

Velja poskusiti.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021