Datum: 15.2.2022 20:51:46 - Rubrika: Dobro je vedeti
Farmacevti svarijo: bolezni dihal še ni konec
Sredi februarja še nikdar ni bil konec zime. Sibirski mraz je le začasno ustavil epidemije, zato zdravniki priporočajo to nenavadno zdravilo ...
Farmacevti opozarjajo, da nekaj toplih dni še ne pomeni, da je zime konec. Kadar nastopi sibirski mraz, je običajno, da se tudi število virusnih obolenj zmanjša. Vendar se takoj, ko temperature spet pridejo nad ničlo, začne nov, običajno še trdovratnejši val obolenj.

Čeprav vas bolezen še ni položila v posteljo, vzemite to opozorilo zelo resno. Poskrbite za večjo čistočo rok, redno prezračujte prostore, jejte veliko vitamina C in ne pozabite na vitamin D. Pomembno je, da pričakate viruse pripravljeni!

Zelo pomemben je tudi podatek, da se z enim poljubom izmenja 50 milijonov bakterij in virusov. Vsakemu valu respiratornih bolezni (gripa, covid, ...) vedno sledi nekaj dni "premirja", potem pa je nov val še močnejši in trdovratnejši. Glavni razlog za skrb pa je predvsem množično poljubljanje na Valentinovo, ki pa ga je bilo letos zagotovo manj ...

Statistike kažejo, da en obolel (sploh ni nujno, da ima že jasno izražene simptome) na Valentinovo okuži 12 ljudi, ti pa potem naprej druge in tretje ... Dobra stvar pri tem so zimske počitnice, saj so otroci vendarle najpogostejši prenašalci bolezni, ki bolezni v enaki meri kot od sovrstnikov, dobijo od svojih staršev. Zimske počitnice močno zajezijo širjenje bolezni.

In kako se ubraniti pred virusi?

Telo v teh dneh največ potrebuje vitamina C in D, potrebuje še veliko cinka, piti morate čim več tekočine, nikar ne jejte antibiotikov, največje presenečenje (za nekatere) pa je priporočilo zdravnikov, da jejte čim več sladoleda. Sladoled namreč znižuje temperaturo, lajša bolečine v grlu, v zimskih mesecih lajša glavobole in deloma tudi zmanjšuje apetit.

Velja poskusiti.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021