Datum: 1.1.2023 18:51:05 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 stvari, ki jih lahko jeste zvečer in vas bodo šokirale
Ko je v igri prebava in zdrava črevesna flora, potem so te tri stvari izjemnega pomena. Še zlasti za večerjo!
Za dober spanec in predvsem dobro počutje naslednji dan je najbolj zaslužna prebava. Poleg tega, če vam prebava v redu dela, bo tudi telo dobilo dovolj vitaminov in mineralov, pa boste čez dan manj lačni, pojedli boste manj kalorij in bili tako bliže vitkejši postavi. Predstavljamo vam tri živila, ki urejajo predvsem črevesno floro in vas bodo morda presenetila. Vendar to velja samo za tiste, ki ne poznajo njihovih pozitivnih vplivov na organizem.

1. Fermentirana hrana
Za fermentirano hrano je znano, da zelo ugodno vpliva na zdravje črevesja, ureja prebavo, povečuje vpojno zmogljivost. V to skupino seveda sodijo vložene kumarice, paprika, čebulice, tudi koruza. V zimskih mesecih je posebej priporočljivo jesti čim več kislega zelja, tudi kislo repo. Lahko si pripravite napitek iz jabolčnega kisa, jogurta ali kefirja.

2. Krompir
Če imate občutek, da vam prebava ne dela najbolje, si za večerjo omislite krompir. Jejte živila bogata s škrobom. Škrobnata hrana so tudi dober vir vlaknin, sam škrob pa deluje zaščitno na črevesje. Poleg krompirja vam priporočamo jesti še zelenjavo z veliko škroba: kumare, kumarice, zelje, brstični ohrovt, brokoli, papriko, beluši, papriko, repo, čebulo.

3. Češnje
Če nimate svežih češenj, si privoščite češnjev kompot. Češnje so bogate z vitamini B-kompleksa, kar ugodno vpliva na živčevje in posredno tudi na kakovost spanca. Vsebujejo pa tudi veliko magnezija, ki sprošča mišice, in melatonina, ki mu pravimo tudi hormon spanja. Melatonin je v češnjah v naravni obliki in ga naše telo zna najbolje izkoristiti.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021