Datum: 7.12.2022 19:54:08 - Rubrika: Dobro je vedeti
Preprosto orožje, ki vas obvaruje pred rakavimi celicami
Vsak zase sta izjemno močna, a skupaj sta nepremagljiva. Vsak dan bi morala biti na jedilniku ...
Začnimo pri vsakem posebej ... Po spletu okoliščin so znanstveniki naleteli na sulfoafan, ki uničuje rakave tvorbe, tumorje in vse, kar je povezano s tem. Narejenih je bilo več sto obsežnih raziskav, danes pa mnogi raziskovalci stavijo, da se v tej molekuli skriva univerzalno zdravilo proti raku. Hitro se je razvedelo, da se nenavadno velike količine sulforafana skrivajo v brokoliju.

Druga pomembna in stokrat raziskana molekula, ki prav tako uničuje rakave celice, zdravih pa ne poškoduje, je likopen, ki pa ga je največ v kuhanem paradižniku. Likopn je pomemben tudi pri biosintezi številnih karotenoidov, vključno z beta karotenom (gre za vitamin A).

Nedavno je bila objavljena raziskava o združitvi obeh snovi. Nastala spojina je pravi anti-rakasti velikan, poleg tega pa še ostale snovi, ki se nahajajo v brokoliju in paradižniku dajejo obema aktivnima substancama še dodatno moč in energijo.

Testiranja so pokazala, da je idealno razmerje med obema živiloma 1,4 skodelice surovega brokolija in 2,5 skodelice svežega paradižnika. Brokoli na hitro samo poparite, da se nekoliko omehča, paradižnik pa počasi kuhajte nekaj minut. Pomembno je, da ne razpade. Dajte ju v mešalnik in na hitro zmešajte.

Počakajte, da se mešanica ohladi, potem pa jo spijte, najbolje pred spanjem. Če je lahko to vaša večerja, je to še posebej super za celoten organizem.

Idealno je, da bi ta napitek vsake 3 mesece pili vsaj 10 večerov zapored, dovolj zdravja pa boste dobili tudi, če si občasno pripravite paradižnik-brokolijev obrok.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021