Datum: 9.12.2022 18:18:53 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 živil, ki jih ne bi smeli jesti po 19. uri
Tri ure pred spanjem bi morali jesti nizko kalorično in lahko hrano, zato naj vam še na misel ne pride, da bi si privoščili nekaj od tega (razen, če se načrtno trudite, da bi se zredili).
Jesti pred spanjem ni pametna poteza. jesti težko hrano pred spanjem, pa še manj. Ne samo, da težka hrana redi, pač pa vam obstane v želodcu in vas tišči, napenja, povzroča krče ... Od nepravilne hrane boste ob spanec!

1. Krompir
Brez izgovorov: krompir v kakršnikoli obliki ni primeren za večerje. Poleg tega je krompir ponoči še težje prebavljiv, upočasni prebavo, zjutraj se boste zbudili utrujeni in nenaspani. Raje pojdite lačni spat, kot da bi v usta dali samo eno žlico krompirja, pomfrija, ali, Bog ne daj, čipsa.

2. Rdeče meso
Rdeče meso se zatakne v želodcu in vas bo tiščalo celo noč. Rdeče meso zvečer je najslabša izbira. Če že morate jesti meso, potem raje izberite purana ali piščanca, pa še to jejte samo pusto meso v majhnih količinah. Namesto mesa raje pojejte skodelico jogurta.

3. Začinjena hrana
Začimbe vam lahko odnesejo spanec. Poleg tega začimbe ustvarijo posebno oblike korozije v želodcu, kar lahko povzroča napenjanje in prebavne motnje. Tudi začimbam se raje ognite.

4. Testenine
Testenine spadajo med živila z največ ogljikovimi hidrati. Samo nekaj žlic špagetov ima lahko več kot 400 kalorij, najhuje pri tem pa je, da se odvečne kalorije od testenin nalagajo v predelu trebuha. Ko začnete vaditi in vidite, koliko časa in truda gre, da se znebite 400 kalorij, potem boste naslednjih previdni pri vnosu. Če se vam zahoče testenin, popijte raje kozarec limonade ... Ogljikovi hidrati ob poznih urah so zelo škodljivi za postavo.

5. Čokolada
Ne samo, da ima čokolada veliko kalorij in sladkorja, vsebuje tudi veliko kofeina, ki povzroča nemiren spanec. Če ste lačni, ali pa bi se želeli zvečer le malo posladkati, proč od čokolade in čokoladnih bombonov. Veliko boljša varianta je kakav, ali pa pest oreščkov in skodelica mleka.
vkja
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021