Datum: 20.11.2022 12:50:28 - Rubrika: Zdravje, lepota
Eden najbolj zdravih prigrizkov, ki jih lahko jeste po mili volji
Če si ne predstavljate dobre knjige, gledanja televizije ali skodelice kave brez prigrizka, potem vam predstavljamo recept, ki vas bo navdušil.
Nevarnost prigrizkov je, ker jih običajno pojemo veliko, celo preveč, to pa redi in slabo vpliva na naše zdravje. Poleg tega so običajni prigrizki pogosto preveč slani, sladki, vsebujejo različne ojačevalce okusov, najhujši pa so tisti, ki imajo veliko trans maščob in drugih hudo strupenih snovi. Zato je najpomembnejše vprašanje, kako pripraviti prigrizek, ki bo zdrav, ne bo vseboval škodljivih snovi in, ki ne bo redil?

Rešitev je preprosta: pražena čičerika!

Čičerika velja za eno najbolj zdravih živil na svetu. Je bogata s prehranskimi vlakninami in drugimi hranljivimi snovmi, zato je dobra za zdravje srca in ožilja, predvsem pa ureja prebavo. Je zelo pomemben vir beljakovin, pomaga ohranjati normalen nivo sladkorja v krvi, poleg tega pa ima tako malo kalorij, da bi ji že skoraj lahko rekli, da je popoln sopotnik pri hujšanju.

Kako pripraviti praženo čičeriko?

Čez noč jo pustite namočeno v vodi. Naslednji dan jo dobro obrišite in stisnite, da odteče čim več vode. Nato jo dajte v nov lonec z vodo in jo kuhajte približno 10 minut. Čičeriko precedite, osušite in jo razprostrite po pekaču (uporabite papir za peko). Po čičeriki pokapajte z malo olivnega olja in pecite 40 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Ko končate s pečenjem lahko čičeriko po želji solite, ali poprate (zelo priporočamo, ker ima poper veliko vitamina C), lahko pa uporabite tudi origano in druge začimbe, ki so vam všeč.

Poskusite. Navdušeni boste!

Pa dober tek.
Bis
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021