Datum: 9.11.2021 17:28:34 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 jesensko-zimske pregrehe, ki povzročajo celulit
Jesen in zima sta najbolj grozljivo obdobje leta, ko se celulit razbohoti bolj, kot bi si želeli. Na kaj moramo paziti ...
Dolgotrajno sedenje, zmanjšana telesna aktivnost, tesna oblačila, mastna hrana, veliko sladkorja ... Vse to so stvari, ki smo jim pozimi še bolj izpostavljeni, celulit pa se še bolj poslabša.

Čeprav je celulit lahko tudi posledica genske zasnove, hormonskih ali psihičnih težav, nastane tudi kot posledica stresa ... A vseeno, da si prihranite razočaranje, ko boste spomladi ponovno oblekli kopalke, že danes upoštevajte nekaj preprostih pravil.

1. Tesna oblačila
Slaba prekrvavitev je pozimi še posebej pomembna. Nikar ne oblecite tesnih oblačil, jejte hrano z veliko železa, veliko se gibajte, da boste telo napolnili s kisikom ... Tesna oblačila otežijo prekrvavitev, zato za nekaj časa dajte na stran kavbojke in elastične nogavice. Še posebej vam priporočamo, da pozimi jeste veliko surove špinače.

2. Pazite na prehrano
Hrana z veliko maščobami tudi ni zdrava. Prav tako ne hrana z visoko stopnjo kalorij. Ne jejte mastnega mesa, industrijskih mesnih izdelkov, ne jejte konzervirane hrane, alkohola, gaziranih sladkih brezalkoholnih pijač, sladkarij in drugih sladic. Če je le mogoče, se nikar ne pregrešite več kot 1-krat na teden! Namesto tega raje jejte ribe, sveže sire, sadje, zelenjavo, med in mlečne izdelke z nižjo vsebnostjo maščob.

3. Bodite aktivni
Preveč sedenja je največja nevarnost ne samo za nastanek celulita, pač pa za celo vrsto drugih bolezni. Danes v povprečju presedimo več okt 64 ur na teden, kar je bistveno več, kot hodimo, stojimo in celo več kot spimo. Pozimi sedimo enkrat več, kot poleti. Pa še zebe nas bolj ... Ob hladnih dneh bi morali biti za trdnejše zdravje še bolj aktivni. Idealno bi bilo, če si lahko privoščite dopoldanski in popoldanski sprehod, ki naj bo dolg vsaj 20 minut. Raje, kot da se v službo vozite z avtom, raje pojdite peš.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021