Datum: 15.11.2022 11:29:19 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ni dieta, pomaga pa do ravnega trebuha
7 preprostih trikov, ki se jih je dobro držati. V prvi vrsti zaradi boljšega zdravja, kot drugo pa ti nasveti pomagajo topiti maščobe nabrane okoli bokov in trebuha.
1. Začnite dan z limono
V kozarec stisnite sok ene limone, dolijte mlačno vodo, dodate lahko tudi ščepec soli. To popijte zjutraj na tešče. Napitek pospeši prebavo, zmanjša apetit in močno pospeši topljenje maščobnih blazinic.

2. Polnozrnati proizvodi
Če se ne morete upreti kruhu, potem vedo izberite polnozrnat kruh. Če se ne morete upreti rižu, vedno izberite polnozrnat, neprečiščen riž. Če se ne morete upreti testeninam, vedno izberite polnozrnate ... Cela zrna so namreč težje razgradljiva in zato tudi dalj časa dajejo energijo (res je tudi, da telo za njihovo razgradnjo tudi potroši več energije, zato to pomaga pri hujšanju).

3. Izogibajte se rafiniranemu sladkorju
Rafiniran in industrijsko dodan sladkor v kombinaciji z maščobami je prava kalorijska atomska bomba brez vrednosti za organizem. maščobne blazinice, ki so nastale kot posledica pitja gaziranih pijač, so tudi najtrdovratnejše in se jih boste zelo težko znebili.

4. Pijte veliko vode
Ljudje premalo pijemo. poleg tega ne pijemo enakomerno. Nič nam ne pomaga, če zjutraj popijemo liter vode in še liter zvečer. Skrb za hidriranost našega organizma pomeni, da popijemo vsako uro kozarec vode. Tudi takrat, ko se nam zdi, da nismo žejni.

5. Uživajte surov česen
Se sliši grozno? V resnici ni! Vsako jutro pojejte strok česna, kot bi vzeli tableto. Ni vam ga treba griziti in mleti v ustih. Česnovi sokovi bodo spodbudili procese izgorevanja maščob. priporočamo vam, da tako česnovo "tableto" vzamete zjutraj in zvečer.

6. Ne pozabite na sadje in zelenjavo
Samo v sadju in zelenjavi dobi telo zadostno količino vitaminov pomešanih z ustreznimi maščobami in drugimi beljakovinami, poleg tega pa so tu še vlaknine, ki so prav tako odločilnega pomena za zdravo prebavo, hkrati pa še čistijo telo. Zapomnite si še, da citrusi in zelena listnata zelenjava najbolje topijo maščobe.

7. Začimbe: cimet, ingver, poper ...
Začimbe dajo hrani vedno neko novo dimenzijo, poleg tega pa zmanjšujejo nivo krvnega sladkorja, urejajo prebavo, čistijo in so hkrati tudi vid vitaminov (vitamina C je v popru več kot v limonah).
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021